Raktą į naujausią Jean Paul Gaultier kolekciją galima rasti pirmuose ir paskutiniuose renginio metu pristatytuose drabužiuose. Pirmasis buvo performuotas lietpaltis iš juodo gabardino. Paskutinysis - ta pati idėja, tik baltas šilkas (pademonstruotas nuotakos, kuri ėjo podiumu, grieždama violančele).

Reginys prasidėjo ganėtinai palankiai: Karlie Kloss pademonstravo jau minėtą lietpaltį su šikšnosparnio sparnus primenančiomis rankovėmis (šis drabužis atrodė ne vampyriškai, bet atspindėjo geriausius Paryžiaus aukštosios mados laikus). Po to sekęs dryžuoto audinio kostiumas, puoštas milžinišku sidabrinės lapės kaliu, priminė apie Gaultier talentą suderinti vyriškumą ir moteriškumą.

Švarkelis su juodais audinės kailio įsiuvais ties krūtimis (ir derantis užpakaliukas) taip pat atspindėjo įsimintiną dizainerio karjeros tarpsnį. Jis išpūtė “motociklininko švarkelio” siluetą ir pagyvino jį barsuko kailio apsiuvu. Tai buvo protinga idėja. Tačiau vėliau šis triukas nuolat kartojosi ir sukėlė keistų proporcijų įspūdį. Tą patį galima pasakyti apie šikšnosparnio formas, kurios galiausiai pabodo.

Gal ir nieko keisto, kad patys geriausi šio dizainerio, kūrusio Hermes madų namams, drabužiai buvo prabangiai paprasti: kašmyro megztuko ir švarkelio derinys; elegantiška juoda suknelė; asimetriška vakarinė suknelė iš juodo džersio su aukso spalvos įsiuvu šone.

Publikos plojimų sulaukė ilgas sijonas iš tvido ir stručio plunksnų, derintas su asimetriška juoda gofruotos odos palaidine, tačiau audringiausiai žiūrovai sutiko Ditą von Teese, reklamuojančią Gaultier apatinių drabužių kolekciją kompanijai „La Perla“. Ji ant podiumo pasirodė du kartus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją