Los Andželo aukštesnysis teismas paskelbs nuosprendį 35 metų Anandui J. Alexanderiui, o vėliau jis bus išsiųstas į Niujorką, kur bus teisiamas dėl panašių kaltinimų.

Los Andželo prokurorai prašė dizaineriui skirti didžiausią įstatymuose numatytą bausmę - įkalinimą triskart po 53,5 metų arba įkalinimą iki gyvos galvos.

A.J. Alexanderis praėjusių metų lapkritį buvo pripažintas kaltu dėl 14 lytinio smurto atvejų, tarp jų kelių išžaginimų. Tikimasi, kad teismo posėdyje pasisakys kai kurios iš jo aukų, kurių amžius - 14-21 metai.

Pasak prokurorų, A.J. Alexanderis merginas dažniausiai susirasdavo internetu, suviliodavo jas pažadais surengti erotiškas fotosesijas arba pasiūlydavo dirbti manekenėmis, o vėliau lytiškai priekabiaudavo arba išprievartaudavo savo apartamentuose Beverli Hilse.

Šis teismo nuosprendis vainikuos audringą procesą, kurį lydėjo skandalai dėl kaltinamojo sesers Sanjanos (Sandžanos) įtariamo mėginimo paveikti vieną prisiekusįjį, nederamo prisiekusiojo elgesio ir dizainerio sprendimo pačiam gintis teisme.

Liepą Los Andželo aukštesniojo teismo teisėjas Davidas Wesley apkaltino prisiekusįjį Alviną Dymally ir Sanjaną Alexander nepagarba teismui, kai buvo nustatyta, jog Alvinas tikriausiai siekė užmegzti romaną su kaltinamojo seserimi. Nagrinėjant bylą prisiekusysis dukart kalbėjosi telefonu su Sanjana ir siūlė jai savo pagalbą.

A. Dymally teismo rūmų kavinėje taip pat perdavė šiai moteriai raštelį, kuriame prašė jam paskambinti. Sanjana paskambino, tačiau atsisakė susitikti su juo viena.

Teisėjas nutarė, kad S. Alexander parodė nepagarbą teismui bendraudama su prisiekusiuoju ir nepranešusi apie tokį netinkamą elgesį. Už tai ji bus teisiama rugsėjį.

A.J.Alexander (zimbio.com nuotr.)
Kita vertus, D. Wesley nepatenkino dizainerio prašymo iš naujo svarstyti bylą, nurodęs, jog nesama įrodymų, kad jo sesers pokalbiai telefonu galėjo nulemti prisiekusiųjų nutartį.

Šis dizaineris dalyvavo kuriant realybės šou "Top modeliai" (America's Next Top Model), taip pat bendradarbiavo su daugeliu garsenybių, tokių kaip Paris Hilton ir Mary J.Blige.

Dizainerio tinklalapyje išvardyta daug garsenybių, kurios buvo jo klientės, o P. Hilton yra sakiusi, kad jai labai patinka šio dizainerio rankomis puošti džinsai, kainuojantys daugiau nei 700 dolerių.

Beverli Hilso policija įtariamus dizainerio nusikaltimus pradėjo tirti 2007 kovą, kai vienas moteris pranešė, jog buvo išprievartauta jo apartamentuose.

Prokurorai kaltinimus prieš A.J. Alexanderį daugiausiai grindė nukentėjusių moterų parodymais. Advokatai tvirtino, jog daugelis tų moterų melavo ir siekė atkeršyti, kai nepavykdavo įsidarbinti manekenėmis.

Niujorke dizaineriui tikriausiai bus pateikti panašūs kaltinimai dėl smurto prieš devynias kitas moteris.

Indijoje gimęs A.J. Alexanderis baigė Niujorke veikiančią Parsonso dizaino mokyklą, o 1999 metais sukūrė savo mados liniją.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją