„Ketvirtus metus iš eilės važiuodama į parodą, išgirsti ką nors naujo nebesitikėjau. Vienintelė viltis buvo pamatyti naują vestuvinių suknelių sezono pristatymą, kuris visada įneša kai ką gaivaus į šiaip gana konservatyvų vestuvių verslą. Tačiau išankstinis nusistatymas nepasitvirtino“, - pasakojo D. Sugintienė ir pridūrė, kad pačius įdomiausius dalykus teko fiksuoti užrašinėje - taip organizatoriai norėjo apsisaugoti nuo idėjų kopijavimo.

Anot vestuvių planuotojos, galima išskirti kelias tendencijas: „Šiemet vis dar madingas romėniško tipo suknelės – po krūtine dirželis, apačia- laisvai krintanti - su sidabro ar aukso spalvų laurų vainiku ant galvos. Tikros vyrų užkariautojos dienos triumfas.

„Chanel“ tipo suknelė su trumpu švarkeliu - būtent tai, kas tinka mamoms. Vintage stilius vis dar "ant bangos" - taigi įjunkite vaizduotę. Mamos drąsiai gali vilkėti raudonos, alyvinės, rožinės spalvos suknelę. Nereikia bijoti raštuotų suknelių, kurios paslėps nepageidaujamus iškilumus“.

Naujiena: tarpusavyje sumaišytos šiltos ir šaltos spalvos, pavyzdžiui, dramblio kaulo suknelė ir pilkas diržas.

„Nebeliko karoliukais ir žėrinčiomis akutėmis nusagstytų suknelių, be kurių savo vestuvių anksčiau neįsivaizduodavo nė viena nuotaka. Taip pat populiarumą prarado mezginiai bei nėriniai. Šiųmetė tendencija - viskas orientuota į kokybišką medžiagą ir siluetą. Papuošimų niekas nedraudžia, tik jie saikingesni, detalės kuriamos iš suknelės audinio“, - DELFI pasakojo vestuvių planuotoja Diana.

Dar viena nauja taisyklė stilingoms nuotakoms – puokštę derinti su galvos apdangalo spalva: „Anksčiau puokštė būdavo tik vestuvių dienos simbolis, o dabar ir svarbus aprangos akcentas, pavyzdžiui, derinama rausvų rožių puokštė ir panašaus ar tokio pat atspalvio skrybėlaitė“.

Jei skrybėlaičių ir nuometų nemėgstate, bet norisi pagyvinti šukuoseną, vestuvių planuotoja siūlo alternatyvą - kaip akcentą naudoti lengvą nertą juostelę.

„Taip pat norėčiau priminti: kuo prabangesnė suknelė, tuo kuklesnė turėtų būti šukuosena, ir atvirkščiai. Kai kurios nuotakos, trokšdamos tądien atrodyti nepaprastai puošniai, pamiršta saiką: vilki dekoruotą puošnią suknelę, bet ir į plaukus įsega perlų, ant kaklo sega vėrinį, o į ausis – kokius nors nemirtingus auskarus”, - saikingai puoštis ragino D. Sugintienė.

Parodoje nebuvo pamiršti ir jaunieji, vestuves suplanavę žiemą: „Taigi kaip ir dera “Sniego karalienės” madoje - karūnos, diademos, puskailiniai ir movos ant rankų. Naujiena- aukštos rusiško tipo kailinės kepurės arba vietoj nuometo - kapišonas. Įspūdis tikrai pritrenkiantis.

Jei dar buvo galima kuo nustebinti, tai parodoje pademonstruota suknele – paltu su apie 1,5 m ilgio uodega, nusitęsusia ant grindų“.

Vyrams

Anot vestuvių planuotojos, jaunikis turėtų prisiderinti prie nuotakos.

„Rekomenduojamas klasikinis juodas kostiumas ir liemenė, kurios spalvos ir turėtų derėti prie jaunosios suknelės. Beje, vyrai turėtų sau skirti ne mažiau laiko nei moterys ir prisimatuoti ne mažiau nei 3-4 skirtingo stiliaus ir spalvų kostiumus, kad išsirinktų labiausiai tinkantį.

Eilutei pagyvinti galima rinktis žalsvą kaklaraištį, drąsesniems vyrams siūlyčiau alyvinės spalvos kaklaskarę“, - patarė D. Sugintienė.

Parodos, kurioje be vestuvinių drabužių buvo pristatytos ir stalo serviravimo, dekoravimo ir šventinių kepinių idėjos, akimirkos

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją