„Injekcija“ – tai pernai startavęs naujų mados pasaulio talentų paieškos konkursas, kurio laimėtojai gauna šansą pirmą kartą parodyti savo kūrybą ant „Mados infekcijos“ (MI) podiumo.

Konkurso nugalėtojams festivalis suteikia lygiavertes kolekcijos pristatymo sąlygas kaip ir jau pripažintiems Lietuvos bei užsienio dizaineriams.

Kaip pabrėžė MI prodiuserė Renata Mikailionytė, konkursas „Injekcija“ yra naujų veidų, originalių idėjų ir šviežumo injekcija į festivalį, kuriame savo naujausias kolekcijas jau beveik dešimtmetį pristato šios srities profesionalai.

Šiemet naujų talentų paieška vyko dviem etapais. Pirmo etapo, vykusio 2008 m. gruodį – 2009 m. sausį, metu iš poros dešimčių konkurse dalyvauti pretendavusių dizainerių eskizų vertinimo komisija atrinko septynias įdomiausias ir profesionaliausias idėjas.

Antro etapo metu vasario 11 dieną vykusiame konkurso finale po tris modelius iš būsimų kolekcijų pristatė finalininkai: Eglė Žiemytė, Lina Gudanavičiūtė, Aurelija Kaltenytė, Julijos Frodinos ir Vidminos Stasiulytės duetas, Jurga Sutkutė, Inga Audrevičiūtė, Dainiaus Bendiko ir Beno Staškausko tandemas.

„Konkurencija didelė, nes bet kas negali lipti ant MI podiumo, todėl mes labai kruopščiai atrenkame dalyvius. Šio konkurso esmė – galimybė dalyvauti festivalyje šalia garsiausių Lietuvos ir užsienio dizainerių, kokybiškai prisistatyti bei įgauti pastovaus dalyvio statusą, t.y. būti priimtu į „Mados infekcijos“ dizainerių šeimą“, - sakė festivalio idėjos autorė Sandra Straukaitė.

Savo kelią į sėkmę festivalyje MI pradėjo šiuo metu gerai žinomi dizaineriai Giedrius Paulauskas, Kristina Kruopienytė, Giedrius Šarkauskas, Sonata Bylaitė, Vitalis Čepkauskas, Dovilė Gudačiauskaitė, Laura Dailidėnienė ir Agnė Kuzmickaitė, kuri praėjusiais metais laimėjo jaunosios Europos dizainerės konkursą ir įgijo teisę metus Berlyne kurti bei pristatyti savo kolekcijas.

Praėjusiais metais „Injekcijos" nugalėtoja paskelbta Diana Paukštytė, MI pristačiusi kolekciją "Origamis" (FOTO), taip pat Olgos Prytkovos ir Inos Polotniak duetas, pademonstravęs įspūdingą kolekciją „180º“ (FOTO).

Apie nugalėtojus

D. Bendikas ir B. Staškauskas konkursui pristatė kolekcijos „Infiltruoti“ koncepciją.

Jaunieji dizaineriai norėjo pažvelgti į dabartį šiek tiek kitokiu kampu – stebėtojo akimis, tarsi infiltruoti, prisitaikyti prie aplinkos jos nekeičiant, kad būtų jaučiama adaptacija aplinkoje ir laike.

Anot dizainerių ir mados žinovų komisijos, konceptuali vyriška kolekcija išsiskyrė savo stilingumu, specifinėmis detalėmis bei išraiškingais aksesuarais, idėjos bei atlikimo išbaigtumu.

Antrą kartą „Injekcijoje“ dalyvavusios ir tarp nugalėtojų patekusios J. Sutkutės kolekcijos „Kabura“ koncepcija išreikšta per odą.

Pasak dizainerės, kolekcijos idėją padiktavo stebėjimas, kaip neigiami aplinkos veiksniai daro įtaką žmogui, kaip jis užsiaugina storą odą, stengdamasis nuo viso to apsišarvuoti, apsisaugoti.

Kolekcijos nuotaikai ir įspūdžiui sustiprinti naudojami natūralaus kolorito militaristiniai batai iš natūralios odos.

...neigiami aplinkos veiksniai verčia užsidėti šarvą, apsiginkluoti, oda storėja, tampa kieta, sunki, nepatogi, tampa trukdžiu komunikuoti.

"Kabura"

Tarp konkurso „Injekcija“ laimėtojų patekusios dizainerės Eglės Žiemytės kolekcijoje „d'efect. chichi desert“ pagrindinis vaidmuo atitenka išskirtiniams ir netradiciniams paltams.

Stengiamasi sukurti įspūdį, kad juos galima dėvėti vietoje suknelės, švarko ar marškinių.

Daug dėmesio skiriama paltų siluetams, skulptūriškai išraiškingoms formoms, proporcijoms, linijoms, konstrukcinėms detalėms.

„d'efect. chichi desert“

"Mados infekcija“ šiemet įvyks kovo 20-21 dienomis sostinės Šiuolaikinio meno centre.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją