Himnas moteriškumui – taip buvo galima pavadinti Lvovo dizainerės
Olenos Dac
2009 m. pavasario-vasaros kolekciją. Švelnios, pastelinės spalvos su ryškiais alyvinės, rožinės, žydros ir salotinės intarpais, bei lengvi, plevėsuojantys audiniai – dizainerė tradiciškai vengia agresyvių elementų.

„Šią kolekciją jau užsisakė pirkėjai parodoje Paryžiuje“, – DELFI.ua pasigyrė Olena. O kuklintis ir nereikia „Olena Dats`“ prekės ženklo drabužių galima įsigyti ne tik Ukrainoje ir Europoje, bet ir Japonijoje. O oficialios itališko žurnalo „Collezioni“ atstovės Giulia Barbati ir Nicoletta Gasparini pareiškė, kad O. Dac pavasario-vasaros kolekcija yra viena geriausių Ukrainos mados savaitėje.

Olenos Dac žemietė Oksana Karavanskaja kiekvienai kolekcijai ieško įkvėpimo. Šį kartą ją įkvėpė dailininkės Marijos Prijmačenko kūryba, iš kurios įkvėpimo jau sėmėsi ir kiti dizaineriai. Jos kompozicijose vizualizuojami fantastinių žvėrių ir paukščių iš liaudies mitologijos vaizdiniai. Pasirodo, šie įspūdingi vaizdai ir perkelti ant audinių atrodo gana harmoningai ir visai neatrodo pigiai folklorizuoti.

20-ies metų darbo Ukrainos mados srityje proga Aleksejus Zalevskis išleido savo kūrybai skirtą albumą. Dizaineris, vadinamas Ukrainos mados infant terrible, kasmet nustebina žiūrovus įspūdingu kolekcijos pristatymu, tačiau dėl to nukenčia pati kolekcija, kuri tiesiog išnyksta šou fone.

Kolekciją „Optical Illusion“ dizaineris apibūdino kaip neoromantišką, suderinęs nėrinius ir džinsinį audinį, paprastą medvilnę ir auksu siuvinėtą šifoną, gėles ir siurrealistinius ornamentus, pastelines ir ryškiai geltoną bei žydrą spalvas.

Svetlana Bevza jau seniai svajojo sukurti kolekciją, skirtą grupės „Queen“ kūrybai. Tačiau, jos žodžiais tariant, bijojo įgyvendinti šią svajonę, nes neturėjo pakankamai patirties. Tačiau dabar, perėjusi iš „jaunųjų“ dizainerių į pagrindinių šalies dizainerių gretas, S. Bevza išdrįso sukurti karališkus apdarus.

Penktojoje dizainerės kolekcijoje, kaip įprasta, dominuoja suknelės.

„Taip, suknelės mano mylimiausia „drobė“, kurioje galiu geriausiai save išreikšti“, – sutinka Svetlana.

Legendinės grupės „Queen“ muzika, stilizuotas podiumas, vaizduojantis šachmatų lentą, divos minimalistinėmis raudonai-juodai-baltomis suknelėmis - toks buvo S. Bevzos kolekcijos pristatymas.

Likus kelioms dienoms iki pristatymo dizainerė papasakojo DELFI.ua, kad jubiliejinė kolekcija bus visiškai jai nebūdinga. Tačiau S. Bevzos braižą galima pažinti jau nuo pat pirmojo modelio: minimalistinis geometrinis sukirpimas, nevienodi kraštai, aštrūs asimetriški kampai, šilkas, šifonas, atlasas ir suknelės, suknelės, suknelės, kurias dizainerė „atskiedė“ vos trimis kostiumais.

Tačiau kokiais! Juodai balta šachmatų karalienė pasirengusi nužengti nuo lentos tiesiai ant raudono kilimo.

Daugiau dizainerių kolekcijų nuotraukų rasite čia: