Prieš metus Berlyne reziduojantys įvairių Europos šalių kultūros insitutai ir kultūros atašė, kartu su Goethes institutu, į šį konkursą pakvietė jaunus Europos dizainerius. Iš daugiau nei tūkstančio pareiškas pateikusių menininkų iš 39 Europos šalių komisija atrinko tik 30, kurie šeštadienį savo darbus pristatė Berlyno publikai.

„Best Upcoming Designer Award“ teko Agnei Kuzmickaitei.

„Best Avangarde Award“ – Elsien Grinhuis (Olandija, ArtEZ Academy of Visual Arts, Arnhem)

„Best Student Award“ – Lisa Uhlenbrock (Vokietija, Royal College of Art, Londonas)

„Audience Award“ – Natalia Beridze (Gruzija, Tbilisi State Academy of Art, Tbilisis)

Komisijos pirmininkas Dirkas Schönbergeris, "Joop!" kūrybos direktorius, drauge su kitais komisijos nariais vieningai išrinko konkurso nugalėtoją. Kita komisijos narė, buvusi H&M vyriausioji dizainerė Margareta van den Bosch pasakė, kad pristatytą A.Kuzmickaitės kolekciją „Shopoholic“, pristatytą 2007 m. "Mados infekcijoje" palankiai įvertino visi komisijos atstovai.

„Jos kūryboje matėme aiškią kryptį“ – komentavo D. Schönbergeris.

“Buvo šiek tiek netikėta ir, žinoma, malonu, kad iš didelio būrio pasirinko būtent mane. Ši kolekcija man labai reikšminga, todėl gavusi apdovanojimą tiesiog džiaugiausi, kad mano ir komisijos nuomonės sutapo. Nežinojau, kaip čia bus, juk madoje nėra aiškių vertinimo kriterijų”, - DELFI sakė A.Kuzmickaitė.

Paklausta, ar jau pakuojasi lagaminus, dizainerė patikino, kad kol kas neaišku, kada ji išvyks į Berlyną semtis kūrybinio įkvėpimo.

“Dar nežinau visų detalių, nes šeštadienį vyko apdovanojimai, dalykinių dalykų neaptarėme, sekmadienį visi ilsėjomės, o vakar grįžau į Lietuvą. Faktas, kad teks išvykti, o kada – sužinosiu per Goethes institutą.

Ar bus sunku palikti Lietuvą? Metai nėra trumpas laiko tarpas, tačiau tai tik stažuotė. Dauguma menininkų į jas vyksta pasisemti kūrybinio įkvėpimo. Čia nėra emigracija, - sakė A. Kuzmickaitė. – Berlynas šiuo metu atgimęs, vyksta nemažai kultūrinių renginių, manau, įspūdžių netrūks”.

Tarptautinis konkursas „Createurope: the fashion academy award“ buvo inicijuotas Goethe’s instituto drauge su EUNIC ir pagrindiniu konkurso rėmėju „Quelle“ šių metų pradžioje. Jis skirtas jauniems mados kūrėjams iš visos Europos. Konkursu siekta parodyti Europos mados raidos gyvybingumą, padėti jauniems kūrėjams įsitvirtinti mados srityje, užmegzti ryšį su jaunais kolegomis iš kitų Europos šalių per kultūrų dialogą.

Tuo pačiu konkursas subūrė Europos mados mokyklas ir siekia puoselės jų dėstytojų bei studentų mainus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją