Į Kalėdų labdaros mugės pristatymą atvyko žinomos moterys, kurios jau ne vienerius metus prisideda prie kilnaus tikslo – renka paramą sunkumus patiriantiems žmonėms ir remia įvairias organizacijas. Renginyje dalyvavo Suomijos ambasadorė Arja Makkonen, žurnalistė, kulinarinių knygų autorė, televizijos laidų vedėja ir verslininkė Beata Nicholson, Kalėdų mugės organizacinio komiteto narės ir kitų organizacijų atstovai.

Kalėdų labdaros mugės pristatyme dalyvavusiems svečiams Suomijos ambasadorė Arja Makkonen pasakojo, kaip ji vaikystėje laukdavo Kalėdų.

„Gruodžio pradžioje mano tėtis visada sakydavo, kad mažieji Kalėdų Senelio pagalbininkai elfai jau pradėjo vaikščioti lauke. Jie žvalgydavosi, ar mes esame geri vaikai, ar padedame tėvams namų ruošoje. Mes, vaikai, prieš Kalėdas stengdavomės padaryti viską, kas įmanoma, kad tik gautume dovanėlių“, – kalbėjo A. Makkonen.

Kviečia jau 21-ąją kartą
Renginio svečiams šventinę nuotaiką kūrė Vilniaus tarptautinio prancūzų licėjaus ir Ukrainos centro Lietuvoje chorai. Susirinkusius aplankė Kalėdų Senelis, kuris linkėjo linksmų ateinančių Kalėdų.
Vaišinantis kava ir šventiniais užkandžiais, renginyje buvo galima susipažinti su mugės dalyviais iš Lenkijos, Gruzijos, Šveicarijos, Jungtinių Amerikos Valstijų, Ispanijos ir kitų šalių ambasadų, taip pat Vilniaus moterų klubo „Lions“, Tarptautinės Amerikos mokyklos bei Vilniaus „Montessori“ mokyklos atstovėmis.

„Artėjanti Tarptautinė Kalėdų labdaros mugė yra neatsiejama nuo Vilniaus šventinio laikotarpio, ji jau yra tapusi tradicija. Džiaugiamės, kad pavyksta išlaikyti šios iniciatyvos tęstinumą ir šiais metais ją rengiame jau 21-ąją kartą. Mugėje galėsite įsigyti įvairių šalių produktų, praleisti smagiai laiką, susitikti su Kalėdų Seneliu, o svarbiausia – prisidėti prie kilnaus tikslo“, – pasakojo IWAV asociacijos pirmininkė Svitlana Saltis.

Geros valios ambasadorė B. Nicholson prie IWAV organizuojamų iniciatyvų prisideda kasmet. Renginio metu ji pabrėžė, kad Kalėdų mugė yra puikus pavyzdys, koks Vilnius yra tarptautinis ir svetingas miestas.

„Be Tarptautinės Kalėdų mugės sunkiai įsivaizduočiau šventinį laikotarpį. Šis renginys kuria vieningą atmosferą ir parodo, kad net ir darydami mažus darbus galime prisidėti prie gerumo. Tai ir yra priežastis, kodėl aš palaikau ir prisidedu prie IWAV iniciatyvų“, – sakė televizijos laidų vedėja.

Kviečia į Kalėdų labdaros mugę

Tarptautinės Vilniaus moterų asociacijos organizuojama ir pirmosios šalies ponios Dianos Nausėdienės globojama Tarptautinė Kalėdų labdaros mugė vyks gruodžio 2-ąją, Vilniaus Rotušėje. Vilniečiams ir miesto svečiams Kalėdų miestelyje savo šalių tradicijas pristatys daugiau kaip 40 ambasadų, konsulatų ir kitų tarptautinių organizacijų. Čia bus galima įsigyti įvairių šalių unikalių produktų, gražių rankdarbių, tradicinių skanėstų, o mažieji galės susitikti su Kalėdų Seneliu.

Šiais metais surinktos lėšos bus aukojamos „Vilniaus lietaus vaikų“ asociacijai, Paparčių Šv. Juozapo šeimos namams, Tverų dienos centrui, LASS šiaurės rytų centrui, Vilniaus lopšeliui-darželiui „Coliukė“, „Vaikų linijai“, viešajai įstaigai Senjorų socialinės globos namams, socialinės globos centrui „Vija“.

Tarptautinė Kalėdų labdaros mugė šiais metais įvyks jau 21-ąjį kartą, o nuo jos gyvavimo pradžios jau yra surinkta daugiau nei 1,4 mln. eurų paramos ir paremta daugiau nei 100 organizacijų.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją