Ši neįtikėtina istorija nutiko jaunai porai iš Pensilvanijos Rydingo miesto. 30 metų Maxin Young ir 32 metų Jacobas Youngas susituokė palyginus neseniai – 2016 metais. Iš pradžių moteriai sunkiai sekėsi pastoti, bet vos per trejetą metų jų šeimoje atsirado net devyni vaikai, tarp jų dvi dvynių poros.

O juk jie tenorėjo įsivaikinti du mažylius...

Jauni sutuoktiniai taip norėjo turėti vaikų, jog iš gydytojų sužinoję, kad turi vaisingumo problemų, nedelsiant priėmė sprendimą įsivaikinti svetimus vaikus. Jie greitai baigė specialius kursus būsimiems įtėviams, gavo atitinkamų institucijų palaiminimą ir užpildė dokumentus, kad įsivaikintų du mažylius – broliukus.

Youngų šeima

Netrukus jie sulaukė skambučio su klausimu, ar negalėtų į savo šeimą priimti dar vieno vaiko – šių broliukų sesutės. Maxin nedvejodama sutiko, nors apie tai net nepasikalbėjo su savo vyru. Jai pasirodė, kad išskirti brolius ir seserį, kai jie išgyveno tiek daug, būtų nedovanotina klaida. Tačiau po to paaiškėjo, kad šie trys vaikai turi dar vieną – jauniausią – sesutę. Taigi porai teko įsivaikinti visus keturis.

Maxin buvo be galo laiminga, kai jos vyras sutiko įsivaikinti jauniausią mažylę, vardu Elliot. Lankydamiesi vaikų namuose, jie stipriai prisirišo prie šios mergaitės. Dabar Maxin tvirtina, kad ši mažylė yra tikra jos sielos dvynė.

Tuo metu pora dar nežinojo, kad Maxin jau laukiasi savo pačios kūdikio – tokia sėkmė nusišypsojo po dvejus metus trukusių bandymų. Jų biologinis vaikas šį pasaulį išvydo 2018 metų spalį ir tapo septintuoju šeimos nariu. Iki to laiko sutuoktiniai taip pat užbaigė keturių vaikų įvaikinimo procesą.

Youngų šeima

Netrukus sutuoktinai sužinojo, kad Maxin vėl laukiasi. Šį kartą ši naujiena nesukėlė tokio didelio šoko. Tačiau tai nebuvo įprastas nėštumas. Per tyrimą ultragarsu paaiškėjo, kad moters įsčiose vystosi... ketvertukas! Tokio įvykių posūkio šeima tikrai nesitikėjo.

Gydytojai tėvus įspėjo, kad ne visi kūdikiai gali gimti sveiki. Tačiau jų nuostabai, šių metų liepą visi keturi kūdikiai atėjo į pasaulį visiškai sveiki.

Auginti devynis vaikus jau savaime yra didelis iššūkis. Tačiau šis iššūkis turi ir teigiamą pusę, pažymi Maxin. „Kartais būna labai sunku, tačiau viską atperka grožis, kurį spinduliuoja meilė“, – sakė ji.

„Vaikai vieni kitus labai myli ir yra geriausi draugai. Tai mus labai džiugina. Sudėtinga paskirstyti savo laiką, kad kiekvienas vaikas gautų mūsų dėmesio. Tačiau mes su Jacobu neriamės iš kailio, kad kiekvienas vaikas – Aidenas, Parker, Connoras, Elliot, Henry, Beck, Silas, Theo ir Cecilia – jaustųsi mylimi ir ypatingi“, – teigė Maxin.

Youngų šeima

Pavargę, bet laimingi

Dienotvarkė šioje šeimoje beveik niekuo nesiskiria nuo tų šeimų, kurios augina dvi ar tris atžalas. „Tiesiog tenka ganyti daugiau avelių“, – šypteli ji.

„Prabundame maždaug 7:30,visi apsirengiame. Tuomet eina pusryčiai vyresniems vaikams ir buteliukai mažiausiems. Po pusryčių paprastai einame žaisti į lauką ar pasivaikščioti. Grįžę namo pietaujame, tuomet einame pietų miego. Keliamės, užkandame. Antroje dienos pusėje vėl žaidžiame, o tada jau ateina laikas vakarienei. Vakare, kol ruošiu vakarienę, leidžiame vaikams „sulįsti į ekranus“ – pasėdėti internete ar pažiūrėti televizorių. Mažiausieji vis dar valgo kas tris valandas ir daug miega, todėl tai šiek tiek palengvina gyvenimą. Su nerimu laukiu, kada jie paaugs ir taps judrūs. Tuomet bus tikrai įdomu“, – pasakojo Maxin.

Youngų šeima

Moteris pažymi, kad prieš nakties miegą su vyru būtinai skaito vaikams knygutes, be to, stengiasi su kiekvienu vaiku pabendrauti akis į akį.

„Turime devynis vaikus, jaunesnius negu 8 metai. Tačiau jei pasakysiu, kad turime aštuonis vaikus, jaunesnius negu 5 metai, skambės dar beprotiškiau“, – juokėsi daugiavaikė mama.

Augindami vaikus, tėvai dažniausiai išsiverčia be pašalinės pagalbos. Retkarčiais pas juos ateina močiutė – Maxin motina, kuri pabūna su vaikais. Kita močiutė – Jacobo mama – pora kartų per savaitę taip pat pasiima dvejų ir trijų metų Elle bei Henry, kad tėveliams nors kiek būtų lengviau. Prižiūrėti brolius ir sesutes šiek tiek padeda ir vyresnieji vaikai.

„Mums patinka tėvystė, mes mylime savo vaikus. Todėl esame laimingi, būdami su jais visą laiką, – sako sutuoktiniai. – Mums patinka didelės šeimos chaosas. Ten, kur daug chaoso, jūs išgirsite daugiau juoko, pamatysite daugiau šypsenų ir pajusite daugiau besąlygiškos meilės“.

Ši šeima turi atskirą „Instagram“ paskyrą ir „YouTube“ kanalą, kuriuose dalijasi savo patirtimi ir pasakoja apie savo emocijas.

„Šiandien vakare, suguldžiusi vaikus miegoti, žiūrinėjau savo fotografijas. Stabtelėjau ir kurį laiką su nuostaba jas analizavau, – viename iš įrašų rašė Maxin. – Aš taip didžiuojuosi savo kūnu ir tuo, ką jis gali. Vos per 32 savaites jis išaugino keturis mažyčius žmogeliukus. Jis juos maitino, saugojo ir davė viską, kad jie galėtų vystytis“.

Moteris su savo sekėjais kartais pasidalija ir intymesniais išgyvenimais.

„Kai kuriomis dienomis man vos lieka laiko nueiti į tualetą, nekalbant apie tai, kad visiškai nelieka laiko savęs priežiūrai. Jaučiuosi tokia senamadiška... Didžiąją laiko dalį nešioju namų kelnes ir plačias palaidines. O kalbėti apie mano plaukus iš viso neverta – beveik kiekvieną dieną ant galvos tvyro tikra betvarkė. Tačiau turiu atminti, kad tai tėra vienas mano gyvenimo periodas. Nesvarbu, kad mano pilvas dabar minkštas ir išvagotas strijų – už tai jis sugebėjo sutalpinti ir apsaugoti keturis mažus kūnelius. Ir krūtinė jau ne ta, bet ji pamaitino keturis alkanus pilvukus, kad jie galėtų augti. Dėl hormonų pokyčių saujomis slenka mano plaukai, bet vėliau jie ataugs. Dabar pas mane viskas kitaip, bet tai normalu. Žinodama tai, ką žinau dabar, milijoną kartų pakartočiau tą patį. Žinodama, kad tai atneš man keturis dailius, sveikus ir laimingus vaikučius. Aš tikrai esu pati laimingiausia mergina pasaulyje!“ – rašė Maxin.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)