Štai 10 moterų pasakojimų apie tai, kaip jų santykiai su antrosiomis pusėmis pasikeitė gimus kūdikiui, rašo womenshealthmag.com.

Tapome artimesni

„Niekada dar nebuvau taip stipriai įsimylėjusi savo vyro kaip dabar. Galiu pasakyti, kad esu įsimylėjusi jį ir mūsų mažylį.“ – teigė 30 m. Grace.

Bijojau atnaujinti lytinius santykius

„Seksas gimus vaikui buvo siaubingas. Noriu pasakyti, juk visi žinome, kad ten įvyksta. Man taurė gėrimo ir romantiškas pasimatymas padėjo atsikratyti šio nerimo, buvo lengviau atnaujinti ryšį. Kai jausitės pasirengę, garantuoju, nebus taip baisu, kaip atrodo. Tai lyg tvarsčio nuėmimas: baimė didelė, tačiau vėliau paaiškėja, kad viskas nėra taip jau blogai.“ – patirtimi dalinosi 35 m. Shannon.

Partneris suteikė reikšmingą emocinę paramą

„Gimus vaikui mane kamavo stipri depresija. Laimei, partneris buvo neįtikėtinai kantrus, suteikė man paramą ir padėjo visa tai įveikti. Galėjau atsidurti santykiuose su žmogumi, kuris nebūtų toks puikus ir būtų viską sugadinęs tokioje situacijoje. Dabar esame kur kas stipresni, nei buvome prieš susilaukdami vaikų. Praėjusiais metais mums gimė antras vaikas.“ – džiaugėsi 37 M. Maureen.

Seksualiniai santykiai buvo skausmingi

„Mes su vyru pamėginome ir vėl tai daryti praėjus šešioms savaitėms. Buvo skausminga. Kai pradėjome, suvokiau, kad pamiršome naudoti lubrikantą. Kai pasakiau jam, kad, mano manymu, turėtume nustoti tai darę, nes per daug skausminga, pradėjo verkti kūdikis.“ – ne itin malonia asmenine patirtimi internetinėje platformoje „Reddit“ dalinosi vartotoja.

Mūsų santykiai išblėso

„Nebuvau pasirengusi nėštumui, tačiau tai suvokiau jau laukdamasi. Visus nėštumo mėnesius buvau prastos būklės. Kai gimė dukra, mudu su antrąja puse dar kurį laiką mėginome spręsti nesklandumus, tačiau tai nebuvo daroma natūraliai. Meilė jau buvo pradėjusi nykti, o mums tapus tėvais ji tiesiog išgaravo galutinai. Vis dar esame artimi draugai. Norime būti pačiais geriausiais tėvais savo dukrai ir kol kas mums sekasi tikrai neblogai.“ – pasakojo 29 m. Molly.

Apėmė siaubas, kad nebebūsiu patraukli savo vyrui

„Laukdamasi labai nerimavau, kad savo vyrui nebebūsiu patraukli, kai pagimdysiu. Dar kamavo baimė, kad susilaukus vaiko natūraliai, per makštį, ten įvyksta pokyčių, tačiau nerimavau visai be reikalo. Galiausiai turime nuostabų mažylį ir vienas kitą.“ – džiaugėsi kita „Reddit“ vartotoja.

Mums taip ir nepavyko prisitaikyti

„Santykiai pasikeitė iš esmės. Neturėdavome laiko vienas kitam, laiko buvo tik mažyliui. Mudviejų sūnų vargino pilvo diegliai, taigi tekdavo jį paeiliui sūpuoti ant rankų kelis mėnesius. Tada mano vyras ėmė eiti į vakarėlius be manęs, laiką leido su savo draugais. Galiausiai nutiko tai, kas nutiko. Mes nutolome ir išsiskyrėme.“ – liūdna asmenine istorija pasidalino 54 m. Sheila.

Lubrikantas tapo geriausiu draugu

„Kelis mėnesius gimus sūnui lytiniai santykiai buvo skausmingi ir kėlė nepatogumų. Maniau, kad reikalai jau niekada nebepasitaisys. Tada atradau alijošiaus lubrikantą, kuris pakeitė situaciją iš esmės. Mano santykiai neabejotinai nukentėjo dėl sekso nebuvimo. Kai mūsų miegamajame atsirado lubrikantas, viskas normalizavosi. Ėmiau pozityviau žvelgti į vykstančius procesus. Planuoju dar kartą pasilankyti pas gydytoją, kad įsitikinčiau, ar viskas užgijo ir ar seksualiniai santykiai nedaro neigiamo poveikio.“ – patirtimi dalinosi 28 m. Julia.

Įsimylėjome vienas kitą iš naujo

„Seksualinių santykių turėjau tą dieną, kai grįžau namo iš ligoninės. Kadangi man buvo atliktas Cezario pjūvis, toks elgesys iš esmės buvo neleistinas, tačiau man nerūpėjo. Mūsų santykiai nepasikeitė. Vaikai juos tik praturtino. Dar labiau vienas kitą įsimylėjome. Buvome nuobodūs, nes norėjome būti tik kartu, nes troškome kalbėtis apie kūdikį. Vis tik mums tai nerūpėjo. Vis dar esame labai laimingi. Mūsų vaikai jau suaugo, o mudviejų santykiai tapo dar glaudesni.“ – džiaugėsi 60 m. Nicole.

Šiuo metu dedame pastangas dėl santykių

„Turime nuostabų 4 mėnesių mažylį, jis neabejotinai yra puikiausias mano gyvenime nutikęs dalykas, man labai patinka būti mama. Vis tik susilaukus vaiko tarpusavio santykiai su antrąja puse nukenčia. Žinojau, kad bus nelengva, tačiau nė nenujaučiau, kaip tai bus sudėtinga.“ – teigė dar viena „Reddit“ vartotoja.

Šaltinis
Temos
It is forbidden to copy the text of this publication without a written permission from DELFI.
DELFI EN
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)