Prinstono universiteto kūdikių laboratorijoje buvo nustatyta, kad moterys iš įvairiausių pasaulio šalių, kalbančios įvairiomis kalbomis, meiliai kalbina vaikus panašiu tembru. Tyrėjai įrašė, kaip 12 moterų, kurioms anglų kalba gimtoji, kalba iš pradžių su vaikais, paskui – su suaugusiaisiais. Paskui jie išmokė kompiuterinę programą atskirti balsus pagal tai, kaip moterys kalbėjo su suaugusiaisiais. Vėliau jie įrašė dar 12-os moterų, kalbančių devyniomis kalbomis, balsus. Paaiškėjo, kad absoliučiai visų moterų balso tembras, kalbant su vaikais, praktiškai vienodai pasikeisdavo.

Kūdikių laboratorijos mokslininkės Elise‘os Piazzos teigimu, įdomu tai, kad motinos (galbūt ir tėvai, tik vyrai šiame tyrime nedalyvavo) tikriausiai turi universalią komunikavimo formą ir būtent šia forma motinos stengiasi kalbinti savo kūdikius, na o tai gali padėti mokytis kalbos, rašoma atlasobscura.com.

Reikalingi išsamesni tyrimai bet šiaip ar taip, jei imsite meilikaujamai kalbėti niekus savo kūdikiui – nesigėdinkite, tai nėra kvaila. Tai visiškai natūralu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)