Tuokiasi vėliau, nes nori išsimiegoti?

Nors daug įsimylėjėlių savo vestuvėms šią datą pasirinko būtent dėl ypatingos skaičių kombinacijos – 2012 12 12, tuoktis 12 valandą nei viena nepasirinko. Pirmoji santuoka šiandien bus įregistruota gerokai po pietų – 14 val. 10 min. Kauno miesto savivaldybės Civilinės metrikacijos biuro vedėjas Kęstutis Ignatavičius teigė, jog tai galėjo lemti kauniečių praktiškumas.

„Visi nori išsimiegoti, neskubant pasirengti ceremonijai“, – spėjo K. Ignatavičius.

Trečiadienį Kauno rotušėje susituoks 11 porų. Tuoktuvių maratoną mieste šiandien baigs 16 val. vyksiančios dainininkės Džordanos Butkutės ir Elegijaus Strasevičiaus vestuvės.

Civilinės metrikacijos biuro vedėjas pastebėjo, kad šiandien Rotušėje amžiną meilę prisieks tik brandus jaunimas. Jauniausiam jaunikiui – 33 metai.

Santuokų bumą lemia ne tik data

K. Ignatavičius teigė nieko blogo neįžvelgiąs, kai vestuvių data pasirenkama pagal neeilinį skaičių. „Tokią datą lengviau atsiminti. Tačiau raginu vestuvių dieną ne tik prisiminti, bet ir švęsti. Jubiliejų minėjimas padeda sutvirtinti santuoką", – sakė jis.

Rytoj susituokti nepageidavo nei viena pora, penktadienį numatytos septynios santuokos. Dar daugiau kauniečių žiedus sumainys ateinantį šeštadienį – 14.

Pasak K. Ignatavičiaus, santuokų bumui įtakos turi ne tik išskirtinės datos, bet ir savaitės diena. Pavyzdžiui, 2007 liepos 7 dieną, kuri buvo šeštadienį, tuokėsi net 46 poros. 2008 rugpjūčio 8 dieną, kuri irgi buvo šeštadienį, žiedus sumainė 37 poros. 2011 lapkričio 11 dieną, penktadienį, meilę prisiekė 32 poros.

Tačiau 2009 rugsėjo 9-oji išpuolė darbo dieną, galbūt todėl tuokėsi tik keturios poros. 2010 spalio 10 diena buvo sekmadienis, kai Civilinės metrikacijos biuras nedirba, tad tądien neužregistruota nė viena santuoka.

Astrologė: tai Šėtono diena

Astrologė Palmira Kelertienė portalui diena.lt teigė, jog vestuvių datą renkantis vien tik pagal įdomiai atrodančią datą galima smarkiai apsirikti.

„Tai tik skaičių žaismas. Nežinau, kodėl jis taip sureikšminamas, – sakė astrologė. – Galiu pasakyti, kad šiandien, atvirkščiai nei manoma, yra labai prasta diena. Gruodis yra vienas blogiausių mėnesių, gruodžio 12 – viena blogiausių metų dienų“.

Kas laukia šeimos, susituokusios šią dieną? „Problemos. Pagal persiškąjį Mėnulio kalendorių, tai yra Šėtono diena. Per mėnesį jų būna trys", – kalbėjo P. Kelertienė.

Astrologas Naglis Šulija, paklaustas apie tinkamas ir netinkamas dienas vestuvėms, sakė, kad svarbiausia surasti savo žmogų.

„Pasirinkus netinkamą, laimės neatneš net ir sėkmingiausia laikoma diena“, – teigė jis.