275 g miltų,
120 g razinų,
120 g graikinių riešutų,
100 g sviesto,
150 g cukraus,
3 kiaušiniai,
½ arb.šaukštelio malto cinamono,
¼ arb.šaukštelio malto imbiero,
50 ml romo,
1 pakelis kepimo miltelių,
žiupsnelis druskos.
Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių. Romą supilkite į metalinį puodelį ir pakaitinkite, sudėkite razinas ir nukelkite nuo ugnies. 100 g riešutų susmulkinkite.
Sviestą su cukrumi gerai išsukite iki baltumo, tuomet po vieną sukdami įmuškite kiaušinius, kad tešla būtų vienalytė. Tada suberkite miltus, kepimo miltelius, prieskonius ir druską, maltus riešutus ir rome išmirkytas razinas.Gerai išmaišykite iki vientisos masės.
Kepimo formą ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais. Supilkite tešlą, iš viršaus apibarstykite likusiais riešutais ir razinomis. Kepkite 1 val. Atvėsinkite 15 min., po to išimkite iš kepimo formos.
Keksą geriausia patiekti praėjus 12 valandų nuo iškepimo. Jis puikiai laikosi folijoje keletą dienų.