Nijolė Narmontaitė, aktorė

“Pink lady”

Skirta: norintiems stipraus ir itin dailiai atrodančio desertinio kokteilio.

1 dalis džino,
¼ likerio “Cointreau”,
½ grenadino sirupo,
1-2 kiaušinių baltymai,
¼ grietinėlės.

Visus ingredientus suplakti ir patiekti didelėje kokteilinėje taurėje, papuoštoje įvairiausiais vaisiais, skėtukais, įmantriais šiaudeliais ir kitokiomis žavingomis smulkmenomis, kurios skirtos puošti egzotiškiems kokteiliams. Kartais grietinėlė pateikiama kokteilio viršuje.

Ernestas Janušas, laidų vedėjas ir prodiuseris

„Mai Tai“

Skirtas: gerti, kai drėgna, šilta ir artėja ilga naktis.

30 ml šviesaus romo,
15 ml migdolinių riešutų skonio grietinėlės,
15 ml „Triple sec“ likerio,
šlakelis ananasų sulčių,
15 ml tamsaus romo „Myer‘s“.

Į kokteiliui skirtą taurę paeiliui supilami gėrimai, tačiau nėra maišomi. Įdedamas didelis šiaudelis, o norint, kad kokteilis atrodytų egzotiškai, galima papuošti žavingomis kokteiliams puošti skirtomis smulkmenomis.

Jogaila Morkūnas, šou verslo atstovas

„Long Island Ice Tea“

Skirtas: gerti vakarėlio eigoje, anot J. Morkūno, kai vieno kokteilio - per mažai, o dviejų – per daug.

15 ml degtinės,
15 ml džino,
15 ml šviesaus romo,
15 ml likerio „Cointreau“,
30 ml citrinų sulčių,
šlakelis kolos.

Visus ingredientus supilti į aukštą, ledukais pripildytą stiklinę. Pabaigoje supilkite sultis ir kolą. Mėgaukitės!

Ramūnas Vyšniauskas, sunkiaatletis

„Pina Colada“

Skirta: po vakarėlio, ryte atsigaivinti.

40 ml šviesaus romo,
60 ml ananasų sulčių,
40 ml kokosinio skonio grietinėlės,
Ledukų.

Visus ingredientus suplakti ir supilti į kokteiliams skirtą taurę, kurią rekomenduojama papuošti kokteiline vyšnaite ir ananaso griežinėliu.

Edmundas Jakilaitis, žurnalistas

„Tonizatorius“

Skirta: visą vakarą mėgautis vieninteliu kokteiliu.

50 g likerio „Jegermeister“,
50 g degtinės,
150 g apelsinų sulčių,

Viską sumaišyti ir mėgautis.

Laidų vedėjos Skaiva Jacevičiūtė ir Agnė Martinaitienė pateikė netradicinius degtinės gėrimo būdus:

Skaivos rekomendacija

40 g degtinės,
Skaldyto ledo,
Žiupsnelis cukraus,
Kelios skiltelės citrinos.

Visi ingredientai ištrinami, gauta masė sudedama į stiklinę ir ragaujama.

Agnės pasiūlymas

40 g degtinės,
Daug ledukų,
Kelios skiltelės citrinos,
Šlakelis mineralinio vandens.

Gėrimai supilami į taurę, kurioje jau sudėti ledo gabalėliai bei citrinos griežinėliai.

Algis Ramanauskas – Greitai, pramogų pasaulio atstovas

“Radioshow alus”

Skirtas: gerti ryte, vakare ir per pietus – kada panorėsi.

200 g brendžio,
300 g Pepsi-Colos (pasak A. Ramanausko, “Coca-Cola” netinka),
Pusė šaukštelio cinamono,
Skiltelė citrinos.

Viskas sumaišoma ir patiekiama alaus bokale.

Anot A. Ramanausko, 5 bokalai jo firminio kokteilio – „ir nėra vyro.“

Audrė Kudabienė, laidos „Srovės“ vedėja

„Tautų draugystė“

Skirta: norint susidraugauti su savo kaimynais (ir ne tik).

1 šaukštas likerio „Vana Tallinn“,
1 šaukštas likerio „Riga Balzam“,
1 šaukštas trauktinės „Žalgiris“.

Visus tris ingredientus sumaišyti ir gerti trise – po šaukštą.

A. Kudabienė sakė, jog išgeri tokį kokteiliuką ir daugiau nebereikia, kadangi gėrimas yra ganėtinai stiprus.

„Margarita“

Skirta: gerti vakarėlio metu, kai nori tapti gudrus. Pasak A. Kudabienės, šis kokteilis „proto neatima, bet prideda gudraus šarmo“.

15 ml tekilos,
15 ml likerio „Triple Sec“,
Šlakelis citrinų sulčių.

Gėrimai supilami į kokteilių plaktuvą ir suplakami kartu su smulkintu ledu. Kokteilis supilamas į aukštą taurę, kurios kraštas padengiamas plonu druskos sluoksniu. Skanaus!

Livija Gradauskienė, Tv laidų vedėja

„Fantastika“

Skirtas gerti kada panorėjus; jei geriamas iš ryto po vakarėlio, šampano pusė turėtų būti didesnė.

Pusė taurės šampano (L. Gradauskienės pastaba: šampanas turėtų būti ne saldus, nes jis yra blogai, ir ne „Sovietskoje“ – nes dar blogiau),
Pusė taurės apelsinų sulčių.

Abu ingredientus supilti į vieną taurę ir mėgautis. Papuošimų nedėti, nes jie iš ryto (po vakarykščio vakarėlio) nervina.

Laurynas Šeškus, LNK kūrybos direktorius

„Chrenovaja vodka“

Skirtas norint sušilti – kai šalta lauke arba širdyje.

50 g degtinės,
1 šaukštelis baltųjų krienų.

Reikia labai gerai degtinėje išplakti krienus ir gerti. Užkandai rekomenduojamas mažas marinuotas agurkėlis.

Šį kokteilį L. Šeškus išbandė viešėdamas Kaliningrade.

Ramūnas Rudokas, aktorius

„Marsietis“

Skirta: pasak R. Rudoko, geriausias alkoholis – bendravimas. Norint, kad bendravimas būtų geresnis, pokalbio pradžiai šis kokteilis – kaip tik.

100 g džino,
50 g balto vermuto,
50 g sauso vermuto,
20 g grenadino sirupo,
4-5 ledukai,
Pusė išspausto apelsino.

Sudėti visus ingredientus, sumaišyti ir mėgautis.

Anot R. Rudoko, mėgaudamiesi minėtu kokteiliu, „mėnulį praskrisite greitai“.

Renata Mikailionytė, modelių agentūros „Image major group“ bendrasavininkė

„Mojito“

Skirtas: mėgstantiems stiprius, tonizuojančius bei gaivinančius gėrimus.

2 cl šviežių žaliųjų citrinų sulčių,
2 arbatiniai šaukšteliai cukraus,
Kelios mėtų šakelės (R. Mikailionytė taip mėgsta „Mojito“, jog mėtas augina savo namuose ant palangės, kad panorėjusi kokteilio bet kada galėtų jį pasidaryti),
4 – 6 cl baltojo kubietiško romo,
Šlakelis sodos vandens.

Į aukštą stiklinę supilamos šviežios žaliųjų citrinų sultys, suberiamas cukrus ir maišoma tol, kol cukrus ištirpsta. Įdedamos ir sutrinamos kelios mėtų šakelės. Supilamas romas bei šlakelis sodos vandens. Įdedami keli ledo gabalėliai ir viskas sumaišoma.

Rimas Šapauskas, pramogų verslo atstovas

„Džeimso Bondo“ kokteilis

Skirtas : tikriems vyrams

5/6 degtinės arba džino,
1/6 sauso „Martini“.

Gėrimai supilami į plaktuvą ir suplakami. Gėrimas supilamas į taurę su ledukais. Baigiamasisi gėrimo paruošimo akordas – žalia alyvuogė.

Po 2 - 3 tokių kokteilių, anot R. Šapausko, ant kojų pastovi tik tikri vyrai.

Zita Kelmickaitė, muzikologė

„Bloody Mary“

Skirta: norintiems išbandyti kažką naujo, geriant senai pamėgtą kokteilį.

Degtinės (tiek, kiek norite),
Pomidorų sulčių,
Skiltelė citrinos,
Truputis druskos, aštrių pipirų bei Vusterio padažo.

Papuošimui: saliero stiebas, keli svogūno griežinėliai, saliami dešros bei alyvuogių.

Į stiklinę įdedami keli gabalėliai ledo, įberiama žiupsnelis druskos, pipirų ir šlakelis Vusterio padažo. Supilama degtinė ir pomidorų sultys. Išspaudžiama skiltelė citrinos ir viskas sumaišoma. Į stiklinę įstatomas saliero stiebas, ant kurio šakelių užkabinami svogūno „žiedai“. Kitą stiklinę su kokteiliu galima papuošti ant nedidelio iešmuko pakaitom suvertomis alyvuogėmis su saliami dešra. Pasak Z. Kelmickienės, tai ne tik žavingas papuošimas, bet ir puikus užkandis geriant „Bloody Mary“ kokteilį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)