Produktai:
2 kg pomidorų,
300 g žalių vynuogių,
2 paprikos,
1 aitrioji paprika,
3 česnako skiltelės,
3 lauro lapai,
4 vyšnių lapai,
4 serbentų lapai,
5 juodųjų pipirų žirneliai,
5 gvazdikėliai,
1 krieno lapas,
3 krapų šakelės,
3 l vandens,
1 šaukštas druskos,
1 šaukštas cukraus,
1 šaukštas 9 proc. acto.
Kaip gaminti:
1. Išplaukite ir sterilizuokite stiklainius. Nuplaukite, vyšnių, serbentų lapus, krapų šakeles, krieno lapą ir daržoves. Išimkite iš paprikų sėkleles, supjaustykite skiltelėmis, aitriąją papriką – žiedeliais arba gabalėliais. Nulupkite česnako skilteles.
2. Ant kiekvieno stiklainio dugno užberkite prieskonių, uždėkite krieno lapo, vyšnių, serbentų lapų, česnako skiltelių. Tada įdėkite vynuogių su visomis šakelėmis, o ant viršaus dėkite pomidorus. Į tarpus pridėkite paprikų gabalėlių.
3. Į kiekvieną stiklainį įberkite 1 šaukštą druskos ir 1 šaukštą cukraus. Užpilkite verdančiu vandeniu, uždenkite ir palikite pastovėti 20 min., tada nupilkite marinatą, jį užvirinkite ir vėl juo užpilkite pomidorus.
Į kiekvieną stiklainį įpilkite 1 šaukštą 9 proc. acto ir užsukite dangtelius. Apverskite stiklainius dugnu aukštyn, apklokite ir palikite atvėsti. Atvėsusius stiklainius laikykite tamsioje, vėsioje patalpoje.