Produktai:

2 kg pomidorų,
300 g žalių vynuogių,
2 paprikos,
1 aitrioji paprika,
3 česnako skiltelės,
3 lauro lapai,
4 vyšnių lapai,
4 serbentų lapai,
5 juodųjų pipirų žirneliai,
5 gvazdikėliai,
1 krieno lapas,
3 krapų šakelės,
3 l vandens,
1 šaukštas druskos,
1 šaukštas cukraus,
1 šaukštas 9 proc. acto.

Kaip gaminti:

1. Išplaukite ir sterilizuokite stiklainius. Nuplaukite, vyšnių, serbentų lapus, krapų šakeles, krieno lapą ir daržoves. Išimkite iš paprikų sėkleles, supjaustykite skiltelėmis, aitriąją papriką – žiedeliais arba gabalėliais. Nulupkite česnako skilteles.

2. Ant kiekvieno stiklainio dugno užberkite prieskonių, uždėkite krieno lapo, vyšnių, serbentų lapų, česnako skiltelių. Tada įdėkite vynuogių su visomis šakelėmis, o ant viršaus dėkite pomidorus. Į tarpus pridėkite paprikų gabalėlių.

3. Į kiekvieną stiklainį įberkite 1 šaukštą druskos ir 1 šaukštą cukraus. Užpilkite verdančiu vandeniu, uždenkite ir palikite pastovėti 20 min., tada nupilkite marinatą, jį užvirinkite ir vėl juo užpilkite pomidorus.

Į kiekvieną stiklainį įpilkite 1 šaukštą 9 proc. acto ir užsukite dangtelius. Apverskite stiklainius dugnu aukštyn, apklokite ir palikite atvėsti. Atvėsusius stiklainius laikykite tamsioje, vėsioje patalpoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją