Kai vieni didžiuojasi marinuotais agurkėliais, aš dažnai draugams padovanoju savo marinuotų žirnelių.

Pirmiausia reikia žirnelius, kurie jau išlukštenti iš anksčių, sudėti į puodą su vandeniu ir pavirti 10-15 min, vėliau vanduo yra nupilamas.

Toliau reikia pasiruošti marinatą, jam naudojame:

1 litrui vandens turime įdėti 2 šaukštus druskos (šauktai turi būti nubraukti), 3 šaukštus obuolių acto ir 3 šauktus cukraus.

Visas marinatas yra užvirinamas ir paskui į jį sudedami žirneliai. Žirneliai su marinatu yra verdami 15 minučių.

Į pasiruoštus švarius stiklainiukus reikia įdėti po 2 kvapnius pipiriukus ir su kiaurasamčiu yra imami žirneliai iš verdančio puodo ir dedami į stiklainiukus. Pilnas stiklainis su žirneliais yra užpilamas tuo pačiu pasiruoštu marinatu. Stiklainiukas yra užsukamas dangteliu ir apverčiamas, paliekam pastovėti, kad atvėstų. Ir viskas pabaigta.

Skanių ir jums žirnelių.

Renata

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)