Žinot, būna tokių patiekalų, kuriuos planuoji gaminti net visus metus, ar net dvejus, o kibinai kaip tik tas patiekalas, kurį dėl kažkokių nepaaiškinamų priežasčių vis atidėliodavau, o šiandien virtuvėje mažytė šventė! O Jūs ar turite patiekalų, apie kuriuos svajojate, labai norite, bet stebuklingai jie vis atsideda vėlesniam laikui?

Tešlai reikės:

1 kg miltų;
4 kiaušinių;
200 g sviesto;
200 g grietinės;
šiek tiek druskos.

Ištirpdome sviestą, paliekame pravėsti. Tešlai skirtus produktus sudedame į dubenį, viską gerai išmaišome/išminkome. Tešlą nakčiai dedame į šaldytuvą. Išeina 20 labai didelių kibinų.

Įdarui:

700 g kiaulienos faršo;
300-400 g svogūnų;
mėgiamų prieskonių;
250 g grietinės.

Svogūnus supjaustome. Į dubenį sudedame visus įdarui skirtus produktus ir viską gerai išmaišome. Formuojant kibinus, tešlą padalinau į 20 lygių rutuliukų, taip pat ir su mėsos įdaru.

Imam vieną rutuliuką, iškočiojame apskritimą, per vidurį dedame mėsa, užlankstome kraštus.

Kaip formuoti kibinus galite rasti čia:

Kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, apie 45 minutes.

Skanaus!