Tešlai:

50 g krakmolo,
100 g miltų,
1 kiaušinis,
50 g cukraus,
75 g sviesto.

Įdarui:

750 g obuolių,
2 kiaušiniai,
250 g varškės,
75 g cukraus,
20 g krakmolo,
1 arb. šaukštelis tarkuotos citrinų žievelės,
1 valg. šaukštas citrinų sulčių.

Dubenyje persijoti miltus su krakmolu. Įmušti kiaušinį, sudėti cukrų ir sviestą. Mikseriu mažiausiu greičiu užmaišyti tešlą. Tešlą suminkyti į rutulio formą, suvynioti į polietileno plėvelę ir 30 min. padėti į šaldytuvą.

Nuluptus ir išvalytus obuolius supjaustyti skiltelėmis. Ant miltais pabarstyto stalo iškočioti 2/3 tešlos ir ja iškloti išardomos kepimo formos dugną. Iš likusios tešlos suformuoti 2 cm aukščio bortelius. Ant tešlos išdėlioti obuolius.

Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių. Varškės masei kiaušinio trynius sumaišyti su varške, cukrumi, krakmolu, tarkuota citrinos žievele bei citrinos sultimis. Suplakti kiaušinio baltymus ir įmaišyti į varškės masę ir vientisu sluoksniu ją išdėti ant obuolių. Kepti 40-50 min.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją