Pusryčių sumuštiniai su avokadu ir kiaušiniais

Ko reikės 2 porcijoms?

2 riekių mėgstamos duonos;
1 minkšto avokado;
žiupsnelio druskos, citrinpipirių arba juodųjų pipiriukų;
šlakelio citrinos sulčių;
½ nediduko raudonojo svogūno;
2 virtų kiaušinių.

Kaip gaminti?

Duonos riekes lengvai apskrudinkite.

Avokadą lengvai sutrinkite, pagardinkite druska, pipiriukais ir citrinos sultimis. Paruoštą masę storiau užtepkite ant duonos riekių.

Ant sumuštinio uždėkite kiaušinio riekeles ir svogūno griežinėlius.

Špinatų, kiaušinių ir lašišos salotos

Ko reikės 2 porcijoms?

1 avokado;
gabalėlio rūkytos lašišos;
70 g špinatų;
½ vidutinio dydžio mėlynojo svogūno;
2 kietai virtų kiaušinių;
šlakelio citrinos sulčių;
šlakelio alyvuogių aliejaus;
žiupsnio druskos, juodųjų pipirų.

Kaip gaminti?

Į lėkštes sudėkite špinatų lapus, skiltelėmis supjaustytus virtus kiaušinius ir avokadą, lašišos gabalėlius ir mėlynojo svogūno griežinėlius.

Paruoškite užpilą: citrinos sultis sumaišykite su alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska, juodaisiais pipirais. Užpilą užpilkite ant ruošiamų salotų. Jei reikia, pagardinkite salotas juodaisiais pipirais ir druska. Patiekite su mėgstamos duonos riekutėmis.

Kiaušinių, skumbrės ir ryžių užtepėlė

Ko reikės 3–4 porcijoms?

1 nedidukės karštai rūkytos skumbrės;
1 agurko;
1 stiklinės virtų ryžių;
2–3 virtų kiaušinių;
kelių šaukštų majonezo;
½–1 šaukštelio Dižono garstyčių;
kelių šakelių šviežių petražolių;
kelių svogūnų laiškų;
žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų;
traškių duonos riekelių.

Kaip gaminti?

Smulkiai supjaustykite agurkus, kiaušinius, petražoles ir svogūnų laiškus.
Skumbrės filė atskirkite nuo kaulų.
Virtus ryžius, smulkiai pjaustytus agurkus, kiaušinius, petražoles, svogūnų laiškus ir skumbrės filė gerai sumaišykite su majonezu ir garstyčiomis. Pagardinkite druska, juodaisiais pipiriukais.
Tepkite užtepėlę ant traškių duonos riekelių.