Palangoje esančiame viešbutyje „Amberton Green Apartments“ apsistojusi moteris šį 4 asmenims skirtą patiekalą pagamino per 20 minučių, o kepimas užtruko 6 minutes.

Patiekalui reikės:

1 kg Merkio šamo (visos žuvies)
5 v.š. ypač gryno alyvuogių aliejaus
1 čili pipiras
3 česnako skiltelės
1 citrinos nutarkuota žievelė
druskos ir maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)

Pateikimui:

6 pomidorai (geriau naminiai)
2 v.š. ypač gryno alyvuogių aliejaus
2 česnako skiltelės
druskos, maltų juodųjų pipirų
salotų lapų
1 citrina

Pirmiausiai išdorokite šamą ir išpjaukite du jo mėsos file gabalus. Šamo mėsą peilio pagalba atskirkite nuo odos, kad liktų tik gražūs file gabaliukai be kaulų ir odos. Gautus du file gabalus pjaustykite skersai 1,5 centimetrų skersmens gabalėliais.

Šamo vėrinukai su keptais pomidorais

Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, į kurį įmeskite pusiau perpjautas ir kiek patraiškytas česnako skilteles ir pusiau perpjautą čili pipirą. Prieskonius kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol česnakai pagels, o čili pipiras apkeps ir atiduos savo aromatą bei aštrumą aliejui. Iš aliejaus išgaudykite iškepusius česnakus ir čili gabalėlius. Aliejui leiskite ataušti.

Į ataušusį aliejų smulkiai įtarkuokite vienos citrinos geltonąją žievelės dalį. Paruoštu aliejumi užpilkite pjaustytus žuvies gabalėlius ir palikite pusei dienos, kad aliejus įsigertų į šamo mėsą.

Kepsninę paruoškite kepimui ant tiesioginės ugnies t.y. virš kaitrių žarijų. Žuvies gabalėlius po vieną suverkite ant medinių iešmelių, kuriuos prieš tai pusvalandį mirkykite vandenyje. 
Žuvies iešmelius kepkite ant tiesioginės ugnies po 2-3 minutes iš kiekvienos pusės. Jau beveik iškepusius gardinkite druska ir maltais juodaisiais pipirais.

Pomidorus pepjaukite pusiau ir kepkite nupjauta puse į apačią apie 3 min, po to juos apverskite ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi, apiberkite pjaustytais česnakais, druska, maltais pipirais ir pakepkite dar kelias minutes.

Keptus šamo iešmelius su keptais pomidorais guldykite ant salotų lapų, kuriuos lengvai apšlakstykite alyvuogių aliejumi, šalia dėkite atpjautą citrinos gabalėlį.

R. Ničajienė šviežius produktus surado „Fresh Market“ tinklo parduotuvėje Palangoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)