Paruošimui: 45 min
Kepamas 75 min.
Energetinė vertė: 450 kcal/1 porc.

12 porcijų:

650 g miltų,
325 g cukraus pudros,
žiupsnelis druskos,
2 kiaušiniai,
400 g sviesto,
150 g razinų,
4 valg. šaukštai romo,
2 kg rūgščių obuolių,
1,5 pakelio vanilinio pudingo,
1 citrinos sultys,
750 ml grietinėlės,
1 pakelis vanilinio cukraus,
1 kiaušinio trynys.

1. Sumaišyti miltus, 200 g cukraus, druską, kiaušinius, sviestą gabaliukais ir padėti šaltai 30 min.

2. Razinas pamerkti rome. Obuolius nulupti, perpjauti pusiau ir išimti sėklas. Apšlakstyti citrinos sultimis.

3. Ištepti riebalais gilią kepimo skardą. Iškočioti pusę tešlos ir iškloti ja skardą, padarant nedidelį bortelį. Obuolius įdaryti razinomis ir išdėlioti juos ant tešlos įdarytąja puse į apačią.

4. Pudingo miltelius sumaišyti su 150 ml grietinėlės. Užvirinti 600 ml grietinėlės, 125 g cukraus ir vanilinį cukrų, sumaišyti su ištirpintais pudingo milteliais ir išpilti ant obuolių.

5. Iškočioti likusią tešlą ir uždėti ją ant obuolių. Prispausti tešlos kraštus ir kepti 75 min. 180° temperatūroje. Išplakti kiaušinio trynį, ištepti juo pyrago viršų ir dar kepti 15 min.

Skanaus!