Pagrindiniam patiekalui 2 porcijos, užkandžiui – 4 porcijos

Produktai:

200 g juodųjų lęšių (pamirkyti),
480 ml vandens,
3/4 arbatinio šaukštelio druskos,
60 g rėžiukų,
5 mėtų lapeliai,
1 avokadas.

Produktai užpilui:

1/2 apelsino žievelė,
60 ml apelsinų sulčių (maždaug iš 1 apelsino),
120 ml raudonųjų greipfrutų sulčių (1 greipfrutas),
2 šaukštai citrinų sulčių,
1 šaukštelis klevų sirupo arba medaus,
1/2 česnako skiltelės,
80 ml alyvuogių aliejaus,
1 šaukštelis druskos.

Kaip gaminti:

1. Į vidutinio dydžio puodą įpilkite vandens, įberkite druskos ir suberkite lęšius. Kai vanduo užvirs, virkite lęšius apie 25 – 30 min., kol išvirs lęšiai (jie neturi būti per daug minkšti). Kad nepervirtumėte lęšių, paragaukite jų po 20 min., gal pakaks virti. Išvirusius nukoškite.

2. Tarkuotą apelsino žievelę, apelsino ir greipfruto sultis supilkite į keptuvę. Kai užvirs, sumažinkite viryklės kaitrumą. Pavirinkite 5 – 10 min., arba kol sulčių perpus sumažės. Nukaiskite nuo viryklės.

3. Sumaišykite sultis su likusiais užpilo komponentais, viską sutrinkite trintuvu. Paragaukite, ar sūrus, saldus ir rūgštus skoniai sudaro balansą.

4. Apšlakstykite lęšius trimis ketvirtadaliais užpilo. Palikite pastovėti nuo pusvalandžio iki 1 val., kad į lęšius įsigertų užpilas. Galiausiai įmaišykite į lęšius rėžiukus, mėtų lapelius. Paragaukite, ar pakanka užpilo. Prieš patiekdami ant viršaus uždėkite avokado gabalėlių.

Skanaus!