Produktai:

4 baklažanai,
4 česnako skiltelės,
2 raudonėlio šakelės,
1 raudona aitrioji paprika,
60 ml raudonojo vyno acto,
500 ml alyvuogių aliejaus,
4 šaukštai aliejaus,
druskos
.

Kaip gaminti:

1. Baklažanus supjaustykite šiaudeliais arba griežinėliais. Apibarstykite druska ir 30 min. palikite.

2. Paskui nuplaukite, nusausinkite.

3. Įkaitinkite keptuvėje aliejų, pakepkite baklažanus, iš kiekvienos pusės po 3 min.

4. Česnakus, raudonėlį ir aitriąją papriką (išpjovę sėklas) susmulkinkite ir sumaišykite su baklažanais. Apšlakstykite actu, įberkite druskos.

5. Sudėkite daržoves į stiklainius, suspauskite, iš viršaus užpilkite alyvuogių aliejumi ir užsukite dangtelius. Po mėnesio baklažanai bus tinkami valgyti.