Nors miltinių patiekalų atsisakėme, bet visiškai jų išmesti nesinori. Pakeisdami miltus į manų kruopas, galime sugrąžinti įprastą maistą į mūsų virtuvę ir tuo pačiu siekti norimų kūno apimčių. O svorį mesti tikrai paprasta - lieknoji gurmanė Beata skaniai ir sočiai valgydama atsikratė 22 kilogramų antsvorio (neblogai!?).

Kokia Beatos svorio metimo paslaptis? Geras, kokybiškas, paprastas ir skanus maistas. Todėl siūlome šiandien pasigaminti varškėčius, kurie nereikalauja daugelio valandų prie viryklės ir didelių pastangų - tiesiog reikia skanios varškės. Tik juos gaminant, svarbu pasidaryti pakankamai, nes visa šeima supuls valgyti, juk visi mėgsta varškėčius.

Beatos skanieji varškėčiai

600 g liesos varškės
2 kiaušiniai
15 kupinų šaukštų manų kruopų
Druskos

Užminkome tešlą, palaukiame kurį laiką, kad pabrinktų manų kruopos, formuojame apvalius plokščius varškėčius ir verdame pasūdytame vandenyje.

Jeigu kam virti varškėčiai ne prie širdies, tada galima puikiai iš tos pačios tešlos juos iškepti gerai keptuvėje. Beata sako, kad taip labiausiai mėgsta jos vaikai, nes jie gaunasi tokie rusvi, traškūs išorėje ir minkšti viduryje.

Prie varškėčių rekomenduoju keletą skirtingų padažų. Saldžiamėgiams siūlau trinti bananus ir sumaišyti juos su natūraliu liesu jogurtu. Taip pat siūlau išmėginti varškėčius su kepintais svogūnais, grybais ir šiek tiek lieso jogurto, arba tiesiog tik su jogurtu - ir dar galima prigalvoti kitų variacijų, tai tik fantazijos klausimas.

Skanaus!