Marmuriniai keksiukai

Ingredientai:

1,5 stiklinės miltų,
2 arbat. š. kepimo miltelių,
5 šaukštai aliejaus,
200 ml kefyro,
stiklinė cukraus,
4 kiaušiniai
1-2 šaukštų kakavos,
riebalų.

Gaminimo eiga:

Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, šaukštą cukraus – su kakava. Kiaušinius plakite su likusiu cukrumi, kol jis ištirps. Tuomet pilkite kefyrą, aliejų ir viską išmaišykite iki vientisos masės. Suberkite miltų mišinį. Išplakę tešlą ją padalykite pusiau, į vieną dalį įmaišykite kakavos ir cukraus mišinį.

Keksiukų formeles ištepkite riebalais. Į kiekvieną formelę krėskite po šaukštą baltos tešlos, po to – šaukštą tamsios tešlos ir vėl šviesios. Atsargiai mediniu pagaliuku pamaišykite. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 25-35 minutes. Iškepus papuoškite riešutais, džiovintais vaisiais, tarkuotu šokoladu ar kaip tik sugalvojate.

Iš šios masės man išėjo 6 keksiukai ir nedidelis keksas-eglutė.

Viktorija A.

*******************

Kakaviniai keksiukai

Ingredientai:

50 g minkšto sviesto
150 g cukraus
2 kiaušinių
1 a.šaukštelio kepimo miltelių
50 ml pieno
15 g kakavos
5 arbatiniai šaukšteliai stiprios kavos
1 v. šaukštas amareto likerio.

Gaminimo eiga:

Minkštą sviestą išsukti iki purios masės su cukrumi,vieną po kito įmušti kiaušinius. Suberti persijotus miltus su kepimo milteliais, supilti pieną ir amaretą, viską gerai išmaišyti.

Pusę masės atidėti į kitą dubenį, į jį sudėti kakavą ir kavą, gerai išmaišyti. Kekso formą patepti sviestu ir pabarstyti miltais, į ją pilti po šaukštą kakavinę ir baltą tešlą. Kepti įkaitintoje orkaitėje iki 175 laipsnių apie 45-60 min.

Galite masę supilstyti į keksiukų formeles, kurios keps kur kas trumpiau, apie 20 minučių. Iškepusius keksiukus apibarstome cukraus pudra arba puošiam pagal savo fantaziją ir skonį...

Kalėdinis namelis

Ingredientai:

Tešlai:

450 g miltų
150 g cukraus
100 g kepinių margarino
2 kiaušiniai
100 g medaus
2 arb. šaukšteliai gesintos sodos
norimų prieskonių

Gaminimo eiga:

Į dubenį įmušti kiaušinius, supilti cukrų, medų ir tirpintą margariną, viską išmaišyti. Dėti jį ant garų (puodo su verdančiu vandeniu) ir maišyti kol viskas gerai ištirps ir masė taps karšta, nukelti nuo garų, supilti sodą ir gerai išsukti, tešla suputos, tada suberti miltus ir užminkyti maloniai minkštą tešlą (jeigu per skysta įdėkite miltų), tešla turi būti maloniai minkšta. Atšaldyti nereikia, iš karto kočiokite ir išspauskite norimas figūrėles.

Aš iš popieriaus pasidariau namelio iškarpas ir pagal jas išsikepiau namelio sienas... jas suklijavau ir papuošiau aisingu.Iš šios tešlos labai skanūs meduoliai...

Kepti iki 250c įkaitintoj orkaitėj, meduoliai kepa labai greitai, tik iškyla ir traukiam lauk iš orkaitės...

Jolanta M.

***************

CINAMONINĖS ŽVAIGŽDUTĖS

Ingredientai:

400 g maltų migdolų
3 a.š. cinamono
3 kiaušinių baltymų
1 žiupsn. druskos
200 g cukraus pudros
vanilinio cukraus

Gaminimo eiga:

Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi. Migdolų masę sumaišyti su cinamonu. Suplakti 3 kiaušinių baltymus su druska, vis įdedant cukraus pudros ir vanilinio cukraus. 1/3 dalį masės atsidėti į šalį, o į likusią - įmaišyti migdolų masę.

Drėgną, lengvai kimbančią tešlą iškočioti tarp maistinės plėvelės maždaug 1 cm storio. Viršutinį plėvelės sluoksnį nuimti, o iš tešlos išspausti žvaigždutes (žvaigždutės formą apvolioti cukraus pudroje, kad tešla geriau nuo jos atšoktų). Sausainius peilio pagalba nuimti nuo apatinės plėvelės ir dėti į skardą.

Orkaitę įkaitinti iki 140-150°C. Likusiu išplaktų baltymų kiekiu aptepti sausainius (galima aptepti ir baigiant kepti, kad nuo karščio nepagelstų). Sausainius kepti apie 15 min., po to atvėsinti skardoje.

Vilma A.

*************

Saldūs kalėdiniai briedžiai

Ingredientai:

400 g biskvito trupinių arba maltų sausainių
160 g sviesto
200 g kondensuoto pieno
4 šaukštai kakavos
2-3 šaukštai sirupo arba mėgiamos uogienės.
2 šaukštai cukraus pudros
sausainių arba šiaudelių iš kurių galima būtų formuoti ragus.
spalvotų saldainių draže akytėm ir nosytei.

Gaminimo eiga:

Minkštą sviestą išsukti su kondensuotu pienu, 2 v.š. kakavos bei sirupu. Į gautą masę sudėti bei išmaišyti biskvito trupinius arba maltus sausainius, rankomis formuoti bulvytes, apvolioti likusioje kakavoje, sumaišytoje su cukraus pudra, puošti pagal fantaziją ;)

Danutė G.

*****************

Nykštukų meduoliai

Ingredientai:

500 g miltų
1 a.š. sodos
2 a.š. imbiero miltelių
2 a.š. cinamono
2 a.š. gvazdikėlių
120 ml riebios atšaldytos grietinėlės
120 ml skysto medaus
120 g sviesto
250 g cukraus

Pastaba: vietoj atskirų prieskonių, galite naudoti 6 a.š. specialaus prieskonių mišinio meduoliams. O jei jūsų medus kietas, jį pakaitinkite mikrobangų krosnelėje ir atvėsinkite.

Gaminimo eiga: Miltus sumaišome su soda ir prieskoniais. Kambario temperatūros sviestą ir cukrų išplakame iki purios masės. Grietinėlę išplakame iki standumo. Į įšplaktą sviestą šaukštu ar mentele įmaišome medų ir grietinėlę. Pamažu suberiame miltus, išmaišome ir išminkome tešlą. Ją susukame į maistinę plėvelę ir bent keletą valandų palaikome šaldytuve.

Tešlą kočiokite ant miltais pabarstyto stalo. Kuo ploniau iškočiosite, tuo plonesni ir traškesni meduoliukai iškeps. Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai paruduoja. Tai gali užtrukti tik 5-6 minutes. Neperkepkite, nes meduoliukai apkars. Jei norite įvairių skonių meduoliukų, į dalį tešlos galite įminkyti apelsino žievelių arba marcipano . Skanaus! :)

Ramutė P.

*********************

Imbierinės žvaigždutės

Ingredientai:

200 g sviesto
Medaus
2 arbatiniai šaukšteliai cukraus
1-2 kiaušiniai
Imbieras (tarkuoti šaknį)

Gaminimo eiga:

Sviestą su medumi ištirpinti ir įdėti cukraus. Į atvėsusią masę įmušti kiaušinius, įberti miltų, imbiero įtarkuoti, jeigu mėgstate aštriai, galima ir daugiau. Tada viską gerai išmaišyti.

Įdėkite į šaldytuvą, nes atšalus bus patogiau išvolioti. Apie 2 mm storio tešlą išvoliokit ir išspauskit norimos formos sausainius. Pagardinti sausainius galite glajumi.

Austėja T.

******************

Reikės:

90 g džiovintų slyvų
90 g džiovintų abrikosų
125 g razinų
60 g džiovintų spanguolių
90 g sviesto
70 g tamsaus muscovado cukraus
70 ml auksinio sirupo
2 VŠ konjako, brendžio ar kavos likerio
1 apelsino sulčių ir tarkuotos žievelės
1 VŠ meduolių prieskonių
1,5 VŠ kakavos
2 vnt. kiaušinių
75 g miltų
1 AŠ kepimo miltelių

Gaminimo eiga:

Vaisius nuplauti ir nusausinti, o stambesnius supjaustyti. Į puodą sudėti visus džiovintus vaisius, sviestą, auksinį sirupą, alkoholį, taip pat išspausti apelsino sultis bei nutarkuoti žievelę, suberti meduolių prieskonius ir kakavą.

Viską kaitinti ant vidutinės kaitrumo ugnies, kol pradės virti, tuomet vis pamaišant, leiskite pavirti 10 min. Puodą nukelti nuo ugnies ir palikti 30 min., kad atvėstų.

Kai masė bus pravėsusi, supilti šiek tiek paplaktus kiaušinius, suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Viską išmaišyti.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi ir supilti paruoštą masę.

Orkaitę įkaitinti iki 150°C ir kepti apie 1 val. Ar pyragas iškepęs, patikrinti mediniu pagaliuku. Leisti pyragui ataušti.

Skanaus!
Vilma A.

*****************

Cinamono obuolių pyragas su ledais

Ingredientai:

4-5 obuoliai
150 g sviesto
120 g cukraus
2 kiaušiniai
190 g miltų
1,5 a.š. kepimo miltelių
2 a.š. vanilinio cukraus
2 a.š. cinamono

Gaminimo eiga:

Kiaušinius išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Pilame išlydytą ir jau kiek pravėsusį sviestą, gerai išmaišome. Miltus sumaišome su kepimo milteliais, beriame į tešlą, maišome.

Apvalią kepimo formą ( apie 26 cm skersmens) išklojame kepimo popieriumi ir krečiame tešlą. Ji bus kietoka, todėl reikės šaukštu tolygiai paskirstyti.

Nuluptus obuolius supjaustom į 4 dalis, išimam sėklytes. Juos įspaudžiam į tešlą, gražiai dėliodami ratu. Puselių viršų galima kelis kart įpjauti išilgai, kad iškepus būtų dryžuotos. Prieš kepant pyragą apibarstome 2 šaukštelių cinamono ir 2 šaukštelių cukraus mišiniu.

Orkaitė įkaitinta iki 180 laipsnių. Kepame apie 40 min.
Valgome dar karštą su ledais.

Skanaus.
Ernesta Č.

**************

Džiovintų vaisių saldainiai

Ingredientai:

150 g mėgstamų riešutų
150 g razinų
150 g vanilinių džiuvėsėlių saldžių
3 šaukštai vaisių sirupo
1 šaukštas medaus
cukraus pudros apvoliojimui.

Gaminimo eiga:

Razinas pusvalandžiui užpilkite karštu vandeniu. Riešutus be odelių kiek pakepinikite ir susmulkinkite smulkintuvu. Džiūvėsėlius sumalti.
Razinas sutrinti blenderiu. Riešutus,razinas ir džiuvėsėlius suberkite į dubenį ir išmaišykite. Supilkite sirupą,įdėkite medų,ir viską gerai išmaišykite.

Rankomis formuokite mažus rutuliukus, juos apvoliokite cukraus pudroje. Dėkite į popierinius krepšelius ar stiklinę vazelę... ir skanaukite.

Aš tokius saldainukus supakavau ir dovanojau draugams... kas gali būti smagiau už rankų darbo dovaną... linksmų jums švenčių...

Jolanta M.

***************

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)