Natūralaus gruziniškos mineralinio vandens „Borjomi“ užsakymu internetu atlikta apklausa parodė, kad 62,6 proc. dirbančių Lietuvos didmiesčių gyventojų reguliariai pietauja kavinėse, restoranuose arba kitose viešojo maitinimo įstaigose. Tuo tarpu valgymą atvirose erdvėse – parke ant žolės, šalia upių ar ant miestų suoliukų – renkasi vos 3,1 proc. apklaustųjų.

Apklausos rezultatai taip pat parodė, kad 29 proc. dirbančiųjų pietauja valgydami iš namų atsineštą maistą, 9,9 proc. pietauti grįžta namo. 50,4 proc. apklaustųjų taip pat nurodė, kad jie niekada nepietauja atvirose erdvėse.

„Vasaros metu pietauti gryname ore yra daug sveikiau ir smagiau. Mokslininkai ir medikai teigia, kad valgant gryname ore gerėja apetitas, maisto įsisavinimas, pasitaiso nuotaika. Norėtume, kad Vilniuje, kaip ir daugelyje kitų Europos miestų, pietūs ir piknikai atvirose erdvėse taptų tradicija. Todėl kviečia šalia Baltojo tilto veikiančių įmonių ir įstaigų darbuotojus, Vilniaus gyventojus bei sostinės svečius apsilankyti mūsų inicijuojamame piknike ir prisidėti prie piknikų kultūros formavimosi Lietuvoje “, – teigia „IDS Borjomi Europe“ generalinis direktorius I. Bokuchava.

Pikniko dieną devyni šalia Baltojo tilto įsikūrę restoranai ir kavinės visiems pikniko dalyviams taikys specialias nuolaidas. Prie masinio pikniko idėjos prisijungė „Cozy Europa“, „Crustum“, „Lunch@Bank“, „Karališka kepykla“, „Mambo Pizza“, „Oranžinis baras“, „Spurgis“, „Šviežia Kava“ ir „Vapiano“.

Nors terminas „piknikas“ atsirado XVII a. pabaigoje, piknikų – valgymo gryname ore su artimaisiais šeimos nariais ir draugais – tradicija kildinama dar iš senovės romėnų laikų. XVIII a. piknikai paplito Prancūzijoje ir Didžiojoje Britanijoje. Beje, britai yra laikomi pačiais didžiausiais piknikų kultūros puoselėtojais.

Piknikai yra labai populiarūs Vakarų Europos šalyse, JAV, Australijoje, Naujojoje Zelandijoje ir Pietryčių Azijos valstybėse. Paprastai jie rengiami dalyvaujant šeimos nariams. Tačiau Vakarų Europoje ir JAV itin populiarūs yra piknikai, kuriuose dalyvauja kolegos. Dažnai jie organizuojami per pietų pertraukas arba pasibaigus darbo dienai.

Piknikams dažniausiai pasirenkamos vaizdingos užmiesčio vietovės, miestų parkai, upių ir ežerų pakrantės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją