Komisija, vertinusi konkursams parengtus stalus, buvo sužavėta klubų narių išradingumu, kūrybiškumu, lietuviškų tradicinių patiekalų ir gamybos technologijų išmanymu. Teminių stalų nugalėtojais tapo: Kauno žolinčių akademiją atstovaujanti Aldonos Širmulienės šeima su stalu "Vaišės iš Dievos sodo", Panevėžio juvenologų klubo "Atgaiva" atstovės p. Julija Bukelienė ir p. Genutė Šiaudinienė su stalu "Močiutės" ir Šiaulių sveikuolių klubo "Šviesuoliai" stalas "Lygiadienis", atstovaujamas p. Birutės Kazlauskienės ir šio klubo pirmininkės p. Irenos Alzbutienės.

Diplomais apdovanoti dilgėlių chalvos, burokėlių giros, kedro skanėsto patiekalai, duonelės stalas, virtinukai su špinatais, kuriuos gamino kavinė "Pas Veltą", ekologiniai indeliai svečiams maitinti iš džiovintų augalų lapų, paruošti Onutės Jasinskaitės, morkų sulčių baras, gausiausias "Mykolinių" stalas, "Medaus" stalas, šiltos sriubos gamintojai, Rokiškio Juozo Tubelio gimazijos komandos stalas "Rokis" ir kt.

Šventės kulminacija - Šeimininkių šeimininkės konkursas. 2009 m. Šeimininkių šeimininke pirmą kartą tapo Žolinčių akademijos narė, Kauno J. Naujalio muzikos gimnazijos 10-osios klasės moksleivė Ona Jasinskaitė, kuri nuo 5-erių metukų kartu su savo mama dalyvauja Lietuvos sveikuolių sąjungos judėjime. Savo stalą "Į laimės žiburį" Onutė pristatė J. Biliūno pasakos motyvais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją