Gastronomijos festivalis „Pasaulio skonis“ Vilniaus gyventojams ir miesto svečiams suteikia galimybę susipažinti su įvairių pasaulio šalių virtuvėmis, tradicijomis, kultūra bei išskirtiniais maisto produktais.

Gastronomijos festivalis „Pasaulio skonis“ tęsis 11 mėnesių, kurių metu Vilniaus restoranuose bus išsamiai ir kūrybingai pristatomos 20-ies skirtingų pasaulio šalių virtuvės – (eilės tvarka) Italija, Lietuva, Čilė, Vengrija, Lenkija, Estija, Meksika, Vokietija, Prancūzija, Rusija, Tailandas, Graikija, Indija, Portugalija, Japonija, D. Britanija, Danija, Švedija, Norvegija ir kitos.

Tai didžiausias lig šiol Lietuvoje vykęs kulinarinis festivalis, kuris pretenduoja tapti tradiciniu Lietuvos restoranus vienijančių renginių ciklu. Šiemet daugiau nei 30-yje skirtingas Pasaulio šalių virtuves atstovaujančių Vilniaus restoranų rengiamose pažintinėse degustacijose bus pristatomi būdingiausi tų šalių patiekalai, gėrimai bei maisto produktai. Vakarienių metu šilta nuotaika dalinsis į Lietuvą atvykę virtuvės meistrai, vyndariai bei maisto produktų gamintojai, kurie atskleis savo gimtųjų kraštų kultūrines bei kulinarines paslaptis.

Festivalis pradedamas „Italų skonio dienomis“. Atidarymo šventė sausio 30 d. restorane „Sofi L“.

Sausio 15 d. festivalio atidarymo proga nuo ryto iki vėlyvo vakaro kiekvienas projekte dalyvaujantis restoranas svečius pasitiks unikaliais renginiais.

Restorane „Sofi L“ vyks marcipanų gaminimo pamokėles vaikams, įvairių itališkų patiekalų degustacija, visą dieną rodomi itališki filmai. Restorane „Da Antonio“ bus ruošiami ypatingi makaronų patiekalai, o „Trattoria da Antonio“ išvysime specialų picų valgiaraštį. Vyno namai „Vintana“ kvies į itališkos kavos degustacijas skambant itališkai muzikai. „Fiorentino“ restorane pietaujančių ar vakarieniaujančių šeimų lauks saldus itališkas siurprizas, o Toskanos vyno prie karšto patiekalo galėsite užsisakyti už simbolinę 1 Lt. kainą.

Restorano „Šekspyras“ virėjai svečius vaišins 3-ų rūšių pyragais: daniškais, britiškais ir švediškais. Restorane „Csarda“ skambės gyvai atliekama vengriška muzika, o lankytojus vilios specialios vynų ir patiekalų kainos. Restoranas „Balti drambliai“ svečius vaišins tradicine indiška arbata „Masala Cai“ ir indiškais saldumynais. Restorane „Carskoje Selo“ nuo 20 val. skambės gyva muzika, o pietų metu porcija koldūnų (iki 19 val.) kainuos perpus pigiau.

Restoranuose „Liūtų vartai“ bei „Raffel‘s“ nuo 18 val. bus taikoma 10 proc. nuolaida maistui ir gėrimams, o kiekvienam vakarieniaujančiam už simbolinę 2 Lt. kainą bus siūloma paragauti graikiško alkoholinio kokteilio „Ouzo Blue“. Restorano “Hanabi“ lankytojams bus pasakojama apie Japonijos virtuves subtilybes, tradicijas ir papročius bei vaišinama japoniška arbata su plikytais ryžiais “Genmaicha“. Restorano „Meksika“ svečių širdis kaitins tradicinės meksikiečių liaudies muzikos rimtai, be to čia visą dieną svečiams matant bus gaminami meksikietiški patiekalai didelėje keptuvėje ir verdamas karštas punšas iš raudonojo vyno.

„Ida Basar“ restorano svečiams bus pateiktas specialus įvairių Vokietijos regionų patiekalų valgiaraštis, o vakaro metu skambės vokiška muzika. „Riverside“ restorane išvysime norvegiškų patiekalų Table d'hôte valgiaraštį, gros norvegiška muzika. Restorane „Sorrento“ vyks „Limoncello di Sorrento“ fiesta - svečių lauks ypatingas, gurmaniškas meniu, naminiai Limoncello di Sorrento ledai.

Ypatingus pasiūlymus bei staigmenas svečiams pristatys restoranai „Rozmarino“, „Avilys“, „Pilies menė“, „Lokys“, „Torres“, „Sakva“, „Ponas Tadas“, „Conti“, „Bravaria“, „Grotthuss“ „Blusynė“, „Narutis“, „Verkiai“, „La Mama“, „Bobo“, „Osaka“ ir „Rivjera“.

Visi gastronomijos festivalio „Pasaulio skonis“ restoranai bus pažymėti žymimuoju ženklu – festivalio logotipu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją