4 porcijoms reikės:
Tešlai:
120 g miltų,
1 šaukštelio kepimo miltelių,
žiupsnelio druskos,
1 kiaušinio,
4 valg. šaukštų pieno,
60 g cukraus,
60 g sviesto.
Įdarui:
3 vidutinio dydžio kietų obuolių,
1-2 valg. šaukštų cukraus,
1-2 valg. šaukštų medaus,
tarkuoto muskato,
malto cinamono.
Obuolius nulupkite ir supjaustykite gabalėliais, išmaišykite su medumi, cukrumi, muskatu ir cinamonu. Šią masę supilkite į riebalais išteptą skardą. Uždenkite indą folija ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje 15-20 minučių, kol obuoliai suminkštės.
Kol obuoliai keps, paruoškite tešlą. Sviestą ištirpinkite, suberkite į jį miltus, kepimo miltelius, druską, cukrų, supilkite pieną ir plaktą kiaušinį. Gerai išplaktą tešlą pilkite šaukštu ant apkeptų obuolių. Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje 30-35 minutes.
Kai iškeps, apkepą apverskite ant lėkštės, kad obuoliai būtų viršuje. Pyragą galima patiekti su plakta grietinėle ar vaniliniu padažu (2 valg. šaukštai kukurūzų miltų, 200 ml pieno, 2 valg. šaukštai cukraus, 1 šaukštelis vanilės esencijos – miltus ir cukrų išplakti su pienu ir maišant kaitinti, kol sutirštės).
Skanaus!