12
Kitas

ATSAKYMAS

Veikiausiai esate regėję įvairių optinių iliuzijų tipų – fizinių, fiziologinių ir kognityvinių. Optinė iliuzija yra sunkiai suvokiamas, gluminantis ir formą keičiantis objekto ar žmonių atvaizdas, metantis iššūkį tam, kaip mūsų smegenys suvokia daiktus. Akivaizdu, kad mūsų smegenys daiktus ir vaizdus gali matyti skirtingai, o tai formuoja skirtingą suvokimą iš skirtingų kampų. Viena iš tokių apgaulingų iliustracijų yra jagranjosh.com pateikiamas piešinys su restorane pasimetusia vyro pinigine.

Optinė iliuzija, galinti patikrinti jūsų IQ: ar sugebėsite surasti pasimetusią piniginę?

Šis paveikslėlis buvo sukurtas kaip sudėtingas galvosūkis vaikams, kad jie galėtų išbandyti savo smegenų galias. Ši optinė iliuzija vaizduoja vyrą ir moterį, atėjusius į pasimatymą restorane. Tačiau, kai atėjo metas apmokėti sąskaitą, vyras pastebėjo, jog kažkur pametė piniginę. Padavėjas, atnešęs sąskaitą, įtariai žvelgia į kišenėse besiknaisiojantį vyrą. Jo išrinktoji taip pat nerimauja. Tačiau vyro piniginė yra paslėpta kažkur restorano viduje.

Taigi, sudėtingiausia šios optinės iliuzijos dalis – surasti restorane pasislėpusią vyro piniginę. Teigiama, kad tik 1 proc. žmonių sugeba tai padaryti per 11 sekundžių. Taigi turite smagią galimybę pasitikrinti savo intelektą.

Atidžiai pažvelkite į šį optinės iliuzijos paveikslėlį.

Testas

Pabandykite surasti restorane pamestą piniginę. Iš pradžių gali pasirodyti, kad surasti piniginę yra neįmanoma. Tačiau atidžiai įsižiūrėję į paveikslėlį pamatysite, kad vyro piniginė yra...

12
Kitas

ATSAKYMAS

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)