12
Kitas

2

Ar žinote, kad mūsų aplinkoje egzistuoja daugybė optinių iliuzijų tipų. Jos dažniausiai skirstomos į fiziologines, fizines ir kognityvines. Remiantis apibrėžimu, optinė iliuzija yra pribloškiantis, gluminantis ir formą keičiantis objekto ar žmonių atvaizdas, metantis iššūkį mūsų suvokimo būdui.

Tačiau optinės iliuzijos taip pat yra psichoanalizės dalis, nes jos gali atskleisti, kaip jūsų smegenys suvokia pasaulį. Akivaizdu, kad žmonių smegenys daiktus ir vaizdus gali matyti skirtingai, o tai formuoja skirtingą suvokimą iš skirtingų kampų. Viena iš tokių apgaulingų iliustracijų yra šis piešinukas, kuriame yra pasislėpęs fotografas, spragsintis savo fotoaparatu. Vaizdas, kuriame fotografas pasislėpęs kažkur slėnyje ir fotografuoja.

Šis paveikslėlis pradėjo plisti kaip proto lavinimo įrankis, galintis patikrinti jūsų regos aštrumą. Šio galvosūkio užduotis – pastebėti slėnyje tūnantį fotografą. Šioje optinėje iliuzijoje matote sodriai žalią slėnį, o virš jo – giedrą dangų su debesėliais. Tačiau kažkur slėnyje slepiasi fotografas, darantis nuotraukas. Taigi šis paveikslėlis yra dar vienas smagus būdas pasitikrinti savo intelekto koeficientą (IQ). Tačiau jei norite sužinoti savo tikrąjį IQ, teks atlikti specialų testą.

Ar suradote fotografą per 5 sekundes?

12
Kitas

2

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)