Tie, kurie neturi ryšio su savimi, bando išoriniais dalykais užpildyti vidinę tuštumą. Deja, tušti žmonės pritraukia tokius pačius tuščius žmones arba tampa manipuliatorių, kurie užgniaužia jų savivertę, aukomis. Vienintelis būdas sukurti sveikus santykius – susidraugauti patiems su savimi. Taip vienu šūviu nušausite du zuikius.

Visų pirma, tapsite visavertiškesne asmenybe, imsite traukti tokius pačius visaverčius žmones, kuriems nereikės pakelti savo vertės jūsų sąskaita. Antra, nustosite bijoti vienatvės.

Kai patariu žmonėms kažkiek laiko pabūti vieniems su savimi, jie iš pradžių priešinasi. Aš taip pat buvau tokia ir kas kartą darydavau tą pačią klaidą – užmegzdavau santykius su netinkamais žmonėmis.

Mano buvęs vyras paliko mane dėl kitos, tada nusprendžiau, kad man kuo greičiau reikia naujų santykių. Deja, nauji santykiai neatnešė laimės nei man, nei vyriškiui. Praėjo ne vieneri metai, kol susidraugavau su savimi ir sutikau tikrąją meilę. Tai atsitiko tada, kai išmokau jaustis laiminga pati viena, nustojau priklausyti nuo aplinkinių ir jų nuomonės apie mane.

Ką reiškia kurti santykius su savimi?

Išmokite save girdėti

Bendraukite su savimi. Išmokite leisti laiką tyloje su savimi. Iš pradžių bus nejauku, tačiau tokiais tylos laikotarpiais daug kas paaiškėja. Jei visą laiką žiūrite į išmanųjį telefoną ar į kompiuterio ekraną, smegenys pernelyg užimtos, kad pastebėtų ir įvertintų, kas vyksta jūsų vidiniame pasaulyje. Išmokite atsijungti nuo išorės dirgiklių ir girdėti savo vidinį balsą.

Išmokite save puoselėti

Suvokite, kad jau esate visavertė asmenybė. Padarykite tai, ką seniai norėjote išbandyti. Užsirašykite į užsienio kalbos kursus, mokykitės piešti ar vairuoti motociklą. Galima vienam vykti į kelionę. Skamba bauginamai? Galbūt iš pradžių bus nejauku, bet tikrai įsitrauksite į procesą ir gausite iš proceso vertingos patirties. Išmokite mėgautis savo draugija.

Leiskite sau paliūdėti

Priimkite nesėkmes, leiskite sau paverkti, paliūdėti ar supykti. Kai išmoksite išgyventi liūdnus įvykius, nebijosite naujų nesėkmių. Išsivadavę iš baimių, galėsite tinkamiau pasirinkti.

Draugaukite su savo gyvenimu patenkintais žmonėmis

Kai palikau vyrą ir su vaikais išvykau į Masačusetsą, man buvo baisu. Jei nebūčiau radusi darbo, niekada nebūčiau pasiryžusi išvykti. Tuo metu man kažkas patarė: „Susidraugauk su žmonėmis, kurie turi tai, apie ką tu svajoji.“ Taip ir padariau. Mano naujos bičiulės buvo laimingos, gyveno visavertį gyvenimą. Ne visos buvo ištekėjusios, tačiau vienatvė jų neslėgė.

Išmokite atsipalaiduoti

Pagulėkite vonioje su putomis, susipažinkite su savo kūniškuoju „aš“. Atsiribokite nuo išorės triukšmo, galite klausyti tik muziką skirtą atsipalaidavimui, meditacijoms. Išmokite atsipalaidavimo technikų, nesistenkite visko atlikti teisingai – to išmoksite palaipsniui.

Išmokite vertinti vienatvės akimirkas

Įsivaizduokite, kad turite partnerį. Tik neidealizuokite jo, galvokite apie barnius, kontrolę ir beprasmiškus ginčus. Atmeskite iliuzijas ir pripažinkite, kad geriau būti vienam, nei kankintis nelaiminguose santykiuose.

Kai išmoksite gyventi taikoje su savimi, tiek pamilsite save ir savo gyvenimą, kad nenorėsite kelti jam grėsmės dėl abejotinų santykių. Laimė priklausys tik nuo jūsų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją