Teigiamą poveikį energetikai, žinoma, daro meditacija, bet juk suprantama, kad ne visi sugeba rasti laiko ir noro medituoti. Štai kodėl šįkart pasiūlysime kitokių, viename iš portalo marieclaire.com straipsnių paminėtų metodikų, padėsiančių pakelti energijos laipsnį.

Staigus aplinkos pakeitimas

Jei, pavyzdžiui, visą dieną praleidote namuose, tylėdami ir su niekuo nebendraudami, efektyvia priemone tonusui pakelti gali tapti pasivaikščiojimas, tranki muzika, mankšta ar netgi pokalbis telefonu. Jei, atvirkščiai, teko be perstojo bendrauti, lakstyti su reikalais, vykdyti įvairias užduotis, patartina sulėtinti tempą: pasėdėkite tyloje, pasiklausykite gamtos garsų (tai laisvai gali būti įrašas). Visavertis poilsis pavargus – veiksmingas būdas papildyti energijos atsargas.

Pokalbis su mylimu žmogumi

Atsidūrus sudėtingoje situacijoje arba apnikus niūrioms mintims ir nebesugebant surasti savy jėgų, patartina tiesiog pasikalbėti su žmogumi, kuris jus įkvepia ir myli. Būtent šie žmonės padeda vėl pasijusti energingiems, todėl bendraukite su jais, kai tik prireikia dvasinio palaikymo. Tai anaiptol ne egoizmas: šiandieną optimizmo įpūs jis, na, o rytoj gal jūs.

Sportas

Fizinis krūvis, sportas gali iš esmės pataisyti žmogaus energetiką. Pasirinkite tokią sporto šaką arba darykite tokio tipo pratimus, kuriuos labiausiai mėgstate. Tegul bėgimas arba apsilankymas sporto salėje ar baseine tampa įpročiu. Bent jau emocinio išsekimo laikotarpiais būtinai prisiverskite pasportuoti.

Kvėpavimo pratimai

Remiantis mokslu, žmogaus emocinė būklė glaudžiai susijusi su kvėpavimu. Tą patį galima pasakyti ir apie organizmo energetiką. Kuo greičiau ir paviršutiniškiau kvėpuojame, tuo daugiau negatyvios energijos mumyse prisikaupia. Taigi, giliai įkvėpkite ir porai sekundžių užlaikykite kvėpavimą. Tada pradėkite iškvėpinėti: tai turi trukti 10–15 sekundžių. Pakartokite viską ne mažiau dešimties kartų – kaipmat pajusite jėgų antplūdį ir pasitikėjimas savimi sugrįš. Tai ženklas, kad čiakros atsivėrė ir yra pasirengusios veikti jūsų labui.

Apsilankymas naujoje vietoje

Jeigu neturte nei jėgų, nei noro ko nors imtis, tiesiog apsilankykite kokioje nors naujoje vietoje. Žinoma, galima nuvykti į gamtą, tačiau nebūtinai. Apsilankykite parduotuvėje, kurioje nė karto neteko apsipirkti, arba nueikite į svečius pas žmogų, kuris ilgai jus kvietėsi pas save, bet jūs visada rasdavote dingstį atsisakyti. Atsidūrus bet kurioje naujoje vietoje, smegenys ima intensyviau darbuotis.

Miegas

Kartais naudinga tiesiog numigti. Kokybiškas miegas – tai panacėja, kuri kartais būtina išsekusiam organizmui ir iškankintai sielai. Net jei nesijaučiate fiziškai pervargę, leiskite sau šiek tiek pailsėti dienos metu. Kai pailsėsite, neabejotinai jausitės daug geriau nusiteikę ir pasipildę energijos.

Dušas arba tiesiog nusiprausimas

Asociatyvioji nuotr.

Šis patarimas naudingas absoliučiai visiems, norintiems per maksimaliai trumpą laiką susigrąžinti įprastą nusiteikimą. Dušas nebūtinai turi būti kontrastinis. Nusistatykite sau komfortiška vandens temperatūrą, tiktai atminkite, kad vanduo neturi būti nei kone verdantis, nei ledinis. Jei nėra laiko lysti po dušu, tiesiog nusiprauskite. Po šios procedūros jūs vėlei pasijusite savimi, nes ji normalizuoja biolauką. Šis metodas ypač pasiteisina darbe, pavyzdžiui, tada, kai jaučiate, kad nepavyko kaip reikiant išsimiegoti.

Geri prisiminimai

Daugeliu atvejų problemas, dėl kurių senka energetika, galima susieti su neramiomis mintimis – apie darbą, rūpesčius, įvairias nesėkmes. Jei ypač norisi įpūsti sau energijos, prisiminkite ką nors gero: pagalvokite apie atostogas, smagius netolimos praeities įvykius, nusimatantį puikų vakarą. Pozityvios mintys, nesvarbu, apie ką, padės nusiteikti pozityviai.

Susitvarkymas

Jei esate darbe, susitvarkykite darbo stalą. Jei namuose – namų aplinką. Į šį patarimą pravartu įsiklausyti tiems, kuriuos nuolatos kažkodėl supa chaosas. Reikalas tas, kad prasta nuotaika ir sveikatos problemos labai dažnai būna susijusios su aplinkui tvyrančia netvarka, visur išmėtytais daiktais, paviršius bjaurojančiais nešvarumais. Taigi, susitvarkykite – turite prisiversti tai padaryti, kad ir kaip nesinorėtų ir tingėtųsi. Tvarkingoje aplinkoje jūs garantuotai pasijusite geriau.

Kam nors padėkite arba ką nors padovanokite

Kad pasitaisytų savijauta ir gyvenimas nušvistų ryškiomis spalvomis, padėkite kam nors atlikti ką nors svarbaus. Pavyzdžiui, jei koks nors draugas remontuoja butą, galite pasisiūlyti padėti – juk aišku, kad pagalba tokiu atveju dažniausiai reikalinga. Taip pat galite nukulniuoti į parduotuvę ir nupirkti, pavyzdžiui, partneriui (-ei) arba kolegai nedidelę dovanėlę. Dovanas dovanokite nuoširdžiai. Toks gestas ne tiktai pakelia nuotaiką, bet ir padeda apvalyti karmą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją