Skaitytojams geriausiai žinomas iš 2008 metais pasirodžiusios knygos „The Power of Now and A New Earth: Awakening to Your Life`s Purpose“ („Dabarties galia ir naujoji Žemė: gyvenimo paskirties supratimas“). Laikraštis „The New York Times“ yra pavadinęs E. Tolle „pačiu populiariausiu dvasiniu mokytoju Jungtinėse Valstijose“, o 2011 metais leidinys „Watkins Review“ pripažino jį dvasiškai įtakingiausiu žmogumi pasaulyje.

Štai kelios paprastos, bet skvarbios jo mintys.

1. Galvodamas tu nesprendi problemų – galvodamas tu jas sukuri. Sprendimai visuomet ateina tuomet, kai nustoji galvojęs ir patenki į Tylos ir absoliutaus Buvimo būklę, nors ir akimirkai. Tuomet šiek tiek vėliau, kai sugrįžta mintis, netikėtai įvyksta kūrybinis nušvitimas, kurio anksčiau nebuvo. Liaukis be saiko galvojęs ir pamatysi, kaip viskas aplinkui pradeda keistis.

2. Visko, ko, jūsų manymu, pasaulis nenori jums duoti, jūs pats neduodate pasauliui. Pamėginkite keletą savaičių kitiems duoti tai, ko, jūsų nuomone, jums trūksta. Dalykitės su žmonėmis pagyrimais, pripažinimu, rūpesčiu ir pamatysite, kaip tai pakeis jūsų gyvenimą. Suprasite, jog iš tikrųjų jūs jau turite tuos dalykus, apie kuriuos svajojote, nes kaip kitaip būtumėte galėję jais dalytis?

3. Gausa aplanko tik tuos, kurie ją jau turi, nes tai, visų pirma, yra vidinė būsena. Atverti gausos šaltinį savo viduje padės dėkingumo praktika.

4. Nori sužinoti, kas tikrai priklauso tau? Paleisk viską, ir tai, kas tavo, pasiliks su tavimi. Kai atsisakysi lūkesčių, kad žmogus, situacija, vieta ar daiktas tave patenkins, tau bus lengviau būti šiuo momentu, nes tu daugiau nelauksi sekančio momento.

5. Ar teko jums matyti ąžuolą, ištiktą streso, delfiną, apimtą rūškanos nuotaikos, varlytę, kenčiančią nuo žemo savęs vertinimo, katę, kuri negali atsipalaiduoti, ar paukštį, jaučiantį nuoskaudą? Pasimokykite iš jų sugebėjimo susitaikyti su dabartimi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)