Mezgimas – vienas populiariausių hobių pandemijos metu

„Mezgimas malšina stresą, padeda užsiimti, lavina kūrybiškumą, atitraukia nuo nereikalingų minčių ar nuolatinio vaikščiojimo link šaldytuvo“, – atsiųstame pranešime spaudai teigia mezgimojoga.lt autorė Rasa Aleksiupaitė.

Suintensyvėjęs mezgančiųjų skaičius labai pastebimas socialinėje erdvėje. Savo darbais dalinasi tiek Lietuvos, tiek užsienio žvaigždės. Netgi Michelle Obama, dalyvaudama vienoje iš televizijos laidų, patvirtino, kad pandemijos metu prisiminė savo mezgimo įgūdžius ir jau yra numezgusi penkis šalikus, antklodę, kepurę ir pirštinių porą.

„Aš visai nesistebiu, kad mezgimas įgavo pagreitį būtent pandemijos metu. Mezgimui reikiamas priemones galima užsisakyti internetu, schemas taip pat rasti nesunku. O pati mezgimo veikla nereikalauja susibūrimo, kaip tik skatina saviugdą, lavina kūrybiškumą“, – sako „Mezgimo Jogos“ autorė.

Ką daryti, jeigu nemoki, bet nori megzti

Kiekvienas informaciją įsisavina savaip. Norintys išmokti megzti, gali rasti daug literatūros knygynuose, video pamokų Youtube kanale bei atrasti daug naudingos informacijos mezgimo tinklaraščiuose.

Mezgimo išmokti nėra sudėtinga, tereikia tam skirti laiko ir norėti. Jos teigimu, net pradedančioji mezgėja gali kepurę numegzti per dieną ar dvi. Priklauso nuo pasirinkto modelio ir siūlų storio. Kuo storesni siūlai, tuo mezginys greičiau įgauna pavidalą ir yra greičiau numezgamas.

Mezgimo nauda

Mezgimo metu dėmesys sutelkimas į pasikartojančius judesius, kas padeda pasiekti ramybės ir atsiribojimo būseną. Mezgant gerinami tiek protiniai, tiek fiziniai įgūdžiai.

Atlikti tyrimai parodė, kad mezgimas yra ne tik hobis, tai viena iš gydymo priemonių tiems, kurie skundžiasi nerviniais sutrikimais, depresija. Mezgimas bei kiti panašūs rankdarbiai padeda ugdyti pozityvų mąstymą ir mažiau pasiduoti neigiamoms emocijoms.

Mezgimas yra kaip tikra meditacijos forma, normalizuojanti širdies ritmą. Tai ne tik antidepresantas, bet ir naudinga veikla, juk numegzti galime tiek daug! Šiemet mezginiai užkariavo mados pasaulį. Madingi ne tik įvairiausi megztiniai, bet ir buities elementai, tokie kaip krepšiai, staltiesės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)