12
Kitas

Štai kur ji yra

Jūs jau žinote, kaip svarbu palaikyti gerą protinę sveikatą. Kol esame jauni, daugumą sudėtingų protinių užduočių išsprendžiame gana lengvai. Tačiau su laiku silpnėja smegenų impulsų perdavimas, dėl to atsiranda atminties ir dėmesio koncentracijos sutrikimų, rašo headinsider.net.

Jei senatvėje norite turėti šviesų ir aštrų protą, pradėkite treniruotis jau dabar. Ir tai darykite nuolat, iki pačios senatvės. Šiandien tam, kad patikrintumėte savo dėmesingumą, reikės skirti vos kelias laisvo laiko sekundes.

Bent jau tiek laiko prireikia vidutiniam žmogui, kad jis rastų teisingą atsakymą. Vieni žmonės šį galvosūkį išsprendžia greičiau, kiti – lėčiau. Šiame paveiksliuke pavaizduota daug vienodų rankų. Jums reikia surasti tą, kuri skiriasi nuo visų likusių.

Per kiek sekundžių rasite skirtingą ranką? Anot statistikos, panašūs galvosūkiai daugumai žmonių nesukelia sunkumų. Vidutiniškai atsakymas randamas vos per keletą sekundžių. Kiek tiksliai sekundžių tai užims, priklauso nuo jūsų pastabumo.

Kuo geriau esate išlavinę savo pastabumą, tuo greičiau rasite skirtingą ranką. Jeigu savo protinių gebėjimų netreniruojate, jums gali prireikti daugiau laiko.

Kai pamatysite, kur slepiasi skirtinga ranka, sprendimas pasirodys labai lengvas. Dažniausiai žmogus ją suranda per 2–3 sekundes. Tikimės, kad tiek laiko prireiks ir jums.

Jei sugaišite daugiau laiko, tai ženklas, kad turėtumėte labiau lavinti savo dėmesingumą. Taigi, ar radote skirtingą ranką? Jei ne, nepaliksime jūsų nežinioje.

12
Kitas

Štai kur ji yra

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)