Leidyklos atstovė atrinko penkias knygas, kurias vienija viena tema – kasdieniai įkvėpimai, o jų autoriai yra arba įkvepiančios asmenybės, arba gvildenantys tokias temas, kurios gali pakeisti kitų žmonių gyvenimus.

„Šia tema besidomintiems galime rekomenduoti nuostabią Oprah'os Winfrey dovaninio formato knygą „The Wisdom of Sundays“. Tai pokalbių knyga, kuri buvo parengta pagal Oprah'os laidų „SuperSoul Sunday“ ciklą. Knygoje rasite kruopščiai atrinktas Oprah’os ir jos kalbintų iškiliausių dvasinių mokytojų ir lyderių pokalbių įžvalgas. Oprah juos kalbindavo stipriomis temomis, o į knygą sudėjo išskirtines jų mintis, pamąstymus apie meilę, atleidimą, gyvenimo pokyčius, ir tai, kas susiję su sielos dalykais. Knyga tiks tiek jaunam, tiek jau subrendusiam skaitytojui“, – rekomenduoja V. Pilipauskaitė-Butkienė.

Knyga

Antroji knyga – „Koralų šypsenos“ – parašyta visiems gerai pažįstamos TV laidų vedėjos Laimos Kybartienės . Tai pirmoji autorės knyga, kurioje sudėti labai jaukūs, šilti ir atviri pasakojimai apie jos pačios: mergaitės, dukros, žmonos, mamos ir TV laidų vedėjos gyvenimą be grimo ir patarimai, kaip rasti įkvėpimo sunkiose akimirkose. Laimos gyvenime būta didelių sukrėtimų ir, atrodė, kad jau nėra už ko užsikabinti, perėjus per skyrybas, artimo žmogaus netektį, vienatvę. O juk reikėdavo lyg niekur nieko išeiti į TV ekraną ir šypsotis. Ši knyga yra apie mūsų pačių pasirinkimą, kaip mes patys reaguosime į gyvenimo iššūkius – nuo to ir priklauso mūsų laimės pajautimas. Tai jauki, šilta, širdį užkariaujanti knyga, keičianti požiūrį į gyvenimą.

Knyga

Dar viena laidoje „DELFI rytas“ pristatyta knyga, kuri moko priimti gyvenimą su visais jo skoniais – Lavijos Šurnaitės knyga pavadinimu „Pakeliui su savimi“. Knyga paremta tikromis autorės draugių ir pažįstamų patirtimis. Pateikia įžvalgų apie emocinį intelektą ir jo lavinimą, apie lėtumą, dėmesingą įsisąmoninimą. Taip pat apie ėjimą kaip terapiją. Knygos pagrindinė mintis – gyvenimas nėra saldus pyragaitis, jame yra daug įvairiausių skonių. Autorė kalba apie gebėjimą priimti krizes, sunkiausius išbandymus, valdyti pyktį, nuovargį, netgi pristato konkrečias technikas, pateikia patarimų apie mitybą, emocijų valdymą. Knyga pataria nusiimti rožinius akinius ir pradėti gyventi autentišką gyvenimą.

Knyga

V. Pilipauskaitė-Butkienė kasdienos įkvėpimams rekomenduoja susipažinti su vienu žymiausių britų psichoterapeutu Jonathanu Hobanu ir jo knyga „Eik su vilku“: „Ši knyga apie tai, kad ėjimas yra ne paprastas veiksmas, o gali būti labai veiksminga terapijos priemonė. Šis kūrinys tikrai tiks bet kokio amžiaus auditorijai“.

Knyga

Autorius atvirai dalijasi savo istorija apie tai, kaip jis dar penkiolikmetis pradėjo vartoti narkotikus, alkoholį, vėliau nusižudė jo brolis, nuo vėžio mirė mama. Šis chaosas jį gramzdino vis gilyn, kol vieną dieną jis, sėdėdamas ant šaligatvio, sutiko motiną su mažu vaiku, kuris jos klausė, ar viskas su šiuo žmogumi gerai. Tada jis suprato, kad dar yra žmogus ir pradėjo ieškoti būdų, kaip išeiti iš asmeninės krizės. Jam pavyko – tapo psichoterapeutu, sukūrusiu ėjimo terapijos metodą. Knyga pagrįsta moksliniais tyrimais, rodant, kaip buvimas gamtoje ir ėjimas veikia mūsų fizinį kūną, emocijas ir dvasią. Autorius siūlo prisiminti savo vidinį vilką, kad mes, kaip gyvūnai, gyvybiškai turime būti gamtoje. Ar randate panašumų į save? Ar panašu į tai, kaip jūs jaučiatės? Ar į jūsų erdvę braunasi dvidešimt pirmas amžius? Mes, žmonės, turime susigrąžinti laukinę prigimtį, slypinčią kiekviename iš mūsų. Kaip sakoma „Įmeskite mane pas vilkus, ir aš grįšiu, vadovaudamas gaujai.“

„Na o Taros Swart „Ištakos“ galėtų būti pristatoma kaip šiuolaikinis neįtikėtiną populiarumą pelniusios knygos „The Secret“ (Paslaptis) atitikmuo, tik pagrįstas šiuolaikiniu mokslu“, – pažymi laidos viešnia.

Knyga

Knygos autorė atskleidžia, kaip kiekvienas iš mūsų galėtų pasitelkti galią pakeisti savo smegenis, pritraukti tai, ko labiausiai trokštame, ir „sugriebti“ kasdien pro mus prabėgančias gyvenimą keičiančias galimybes. Viso to paslaptis – ne mistinės jėgos, o neįtikėtina ištakų galia. Jūsų smegenis sudaro 86 mlrd. nervinių ląstelių, kurių kiekviena pasiruošusi atitinkamai reaguoti. Ar jūs esate susitelkę į giliausius savo troškimus ir vertybes, ar gyvenate autopiloto režimu? Autorė paima šiuolaikinius mokslinius smegenų tyrimus ir jai pagrindžia visas tas šimtmečiais perduodamas dvasines tradicijas ir parodo, kad tai iš tiesų veikia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)