Tai gera kenkėjų atbaidymo priemonė

Jei pastebėjote, kad augalai pradėjo prastai augti ar net ėmė nykti, nors laiku laistote, tręšiate ir prižiūrite, gali būti, kad dėl to kalti kenkėjai ir mašalai, , kuriuos plika akimi sunku net pamatyti.

Laimei, egzistuoja vienas paprastas triukas, kuris padeda gėlių vazonuose greitai panaikinti mašalus. Tam jums prireiks vos kelių paprasčiausių degtukų!

Įsmeikite juos galvutėmis į apačią į žemę penkių centimetrų atstumu nuo vazono krašto ir augalą palaistykite. Palikite degtukus savaitę dirvoje ir patikrinkite, ar jų galvutės ištirpusios, ar ne. Jei taip, senus degtukus išimkite ir pakeiskite naujais. Šį procesą kartokite 3–4 kartus, kol atsikratysite mašalų.

Degtukų galvutės dengiančiame mišinyje esantys fosforas ir siera susigeria į dirvožemį ir patikimai apsaugo augalą nuo nekviestų svečių.

Degtukas

Skatina augalų augimą

Degtukuose yra kalio chlorato, fosforo, sieros, nedidelio kiekio magnio ir geležies oksido. Kai kurių rūšių degtukuose yra ir raudonojo fosforo. Jei dėl kokių nors priežasčių nepavyko augalų patręšti, tą šiek tiek gali kompensuoti degtukai.

Degtukų galvutėje esantis fosforas padeda sukurti gerą šaknų sistemą. Jis taip pat puikiai tinka vaisiams, daržovėms ir prieskoninėms žolelėms.

Siera ir magnis padeda gaminti chlorofilą, o tai reiškia, kad jūsų augalai turės žalesnę lapiją.

Veikia kaip trąša

Ne visada lengva nustatyti, kiek trąšų reikia augalui. Galite žaisti saugiai, į vazoną įkišdami 10–15 degtukų. Kai laistysite augalus, ištirps degtukų galvutės – taip palaipsniui į dirvą išsiskirs fosforas, magnis ir siera, kurie padės augalams maitintis lėtai ir tolygiai.

Žinoma, tai visiškai nepakeis trąšų naudojimo, nes degtukai, atsižvelgiant į jų dydį, negali suteikti pakankamai maisto medžiagų, tačiau vis tiek pastebėsite tam tikrų pokyčių.

Kambariniai augalai

Kaip naudoti degtukus

Įdėkite 10–20 degtukų galvutėmis žemyn į dirvą aplink kiekvieną augalą. Įsitikinkite, kad jų galvutės tinkamai įkastos.

Geriausia degtukus įsmeigti pusiaukelėje tarp augalo stiebo ir vazono krašto. Nedėkite jų arti šaknų gniužulo, nes tai gali pažeisti augalo šaknis.

Norėdami pasigaminti skystų trąšų, kelis degtukus panardinkite į laistytuvą. Galvutės ištirps vandenyje ir pamaitins augalus.

Pastaba. Augalų tręšimui tinka tik nauji degtukai. Uždegus degtuką, naudingi augalams elementai, pavyzdžiui, siera ir magnis, oksiduojasi į skirtingas formas. Todėl sudegę ar panaudoti degtukai negali būti naudojami šiam tikslui.

Parengta pagal cocoandseed.com, thehomespunhydrangea.com, balconygardenweb.com