Kava

Net ir nepraplėštoje pakuotėje ilgai laikomos kavos skoninės savybės akivaizdžiai suprastėja, todėl masiškai jos užsipirkinėti nėra jokios prasmės. Taip nutinka ir su nemaltomis kavos pupelėmis vakuuminiame įpakavime: praėjus keliems mėnesiams iš jų išvirta kava nebus nei aromatinga, nei sodraus skonio, rašoma portale novate.ru. Matyt, nereikia nė sakyti, kad jei kavos pakuotė praplėšta, ilgainiui į ją prisigeria drėgmės ir pašalinių kvapų. Štai kodėl per kartą rekomenduojama pirkti po vieną kavos pakuotę ir pasistengti ją kuo greičiau suvartoti (pakuotės dydį rinkitės atsižvelgdami į tai, kaip gausiai geriate kavą).

Miltai

Ilgai laikomi miltai iš oro prisigeria drėgmės ir tampa vien glitimo šaltiniu bei virškinamojo trakto problemų priežastimi. Negana to, ilgiau nei 3 mėnesius popierinėje pakuotėje stovinčiuose miltuose gali užsiveisti mikroskopinių (ir nebūtinai!) parazitų. Miltus patartina pirkti nedidelėmis pakuotėmis ir laikyti sandariuose plastikiniuose konteineriuose.

Kvietiniai miltai

Prieskoniai

Specifiniais aromatais išsiskiriantys prieskoniai (ne druska ir pipirai) naudojami ne kasdien. Deja, net tinkamai laikomi sausoje ir tamsioje vietoje su laiku jie praranda būdingą kvapą ir netenka naudingųjų savybių. Jei norisi būti tikriems, kad įbėrus į patiekalą maltų prieskonių pavyks pajusti nepakartojamą jų skonį ir aromatą, laikomų ilgiau nei 6 mėnesius geriau nenaudoti. Galite neabejoti: po poros metų prieskoniai apskritai niekuo nebekvepia ar dar blogiau – įgauna pelėsio kvapą.

Cukrus

Hermetiškoje ir tinkamoje taroje saugomas cukrus gali išstovėti net kelis metus neprarasdamas savo skoninių savybių. Vis dėlto norint šito pasiekti, būtina paisyti tam tikrų sąlygų. Laikyti cukrų reikia sandariai uždaromame plastikiniame konteineryje. Jis turi būti pastatytas pakankamai vėdinamoje ir sausoje patalpoje, kurioje tvyro optimali temperatūra. Jei šias taisykles ignoruosite, į cukrų gali įsimesti parazitai, pelėsis, produktas gali patamsėti, įgauti specifinį kvapą ir skonį.

Paukštiena

Kad ir kaip norėtųsi keliems mėnesiams į priekį užsipirkti šaldytos paukštienos, ypač jei namuose – didžiulis šaldiklis, žinokite, jog ilgai laikoma užšaldyta paukštiena tampa ne tokia skani, be to, pasidaro sausesnė, nors jokio pavojaus sveikatai ir nekelia. Jei šitai jūsų nebaugina, bent jau įpraskite šaldyti nedidelius paukštienos gabalėlius, kad prireikus galėtumėte išsitraukti konkrečiam patiekalui reikiamą kiekį: atšildyti didžiulį gabalą ir atsipjovus tiek, kiek reikia, vėl užšaldyti – didžiulė klaida.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)