1. Seni namuose vilkimi drabužiai

Kai darome spintų reviziją, dalis dėmėtų, skylėtų, nublukusių daiktų pereina į namuose nešiojamų drabužių kategoriją (nors turėtų keliauti į senų drabužių konteinerį). Ir štai – vilkint tokius nuspurusius drabužius galite netikėtai sulaukti svečių. Arba neretai išeiname į parduotuvę, užsivilkę pirmus pasitaikiusius marškinėlius ir nunešiotus džinsus, o ten sutinkame bičiulę, kuri pašnibždomis sako, kad ant drabužio – dėmė.

Tad apsižiūrėkite, kad naminiai drabužiai būtų švarūs, tvarkingi. Galima netgi specialiai nusipirkti drabužius, kuriuos vilkėsite namuose. Atskirai tvarkymuisi turėkite senus marškinėlius ir sportines kelnes.

2. Nešvarūs minkšti baldai

Kai ateina laikas rinktis minkštus baldus, dažniausiai, apsvarstę dirbtinės odos praktiškumą ir audiniu aptrauktų baldų jaukumą, renkamės pastaruosius. Deja, paskui prasideda vargai, nes tekstilę sunkiau išvalyti, čia nepakaks drėgnos kempinėlės. Jei pastebėjote, kad pilka sofa ar fotelis atrodo rudi, metas traukti plaunantį siurblį, o jei tokio neturite, išsikviesti valytoją. Beje, tai ne tik estetikos, bet ir higienos klausimas. Stebėkite, ar švarūs minkšti baldai, kad nesudarytumėte sąlygų kauptis bakterijoms.

3. Pamiršti šviestuvai

Šviestuvai, stalinės lempos, pastatomi šviestuvai, ypač su medžiaginiais gaubtais, yra pavojingi – ant jų ilgai nesimato dulkių, kita vertus, būna situacijų, kai tos dulkės gali netikėtai pabirti ant svečių ar namiškių. Taigi, jei siekiate būti šaunia šeimininke, nepamirškite bent kartą per mėnesį nuvalyti dulkių nuo šviestuvų, kad nenutiktų nemalonių staigmenų.

4. Apnašos dušo kabinoje

Po virtuvės antroje vietoje pagal sudėtingumą tvarkyti yra vonios kambarys, ypač jeigu jame įrengta dušo kabina. Kalkių apnašos, dėmės, vandens pėdsakai labai greitai susidaro. Kad netektų svertis už galvos ir panikuoti dėl įsisenėjusių nešvarumų. dėmes valykite iš karto. Tiks bet kokios priemonės nuo apnašų ir valymo prietaisas (gremžtukas) specialiai vandeniui nuo dušo sienelių nubraukti.

5. Perpildytas šaldytuvas

Kartais mumyse tarsi nubunda žiurkėnas, kuris nori prikimšti šaldytuvą maisto, kad produktų užtektų mėnesiui ar dar ilgiau. Iš pirmo žvilgsnio atrodo puiku – nereikės kasdien bėgti į parduotuvę, visada bus ko užkąsti. Bet yra ir antra medalio pusė. Visų pirma, kai šaldytuvas pilnas, sunku sužiūrėti visų produktų galiojimo laiką, taigi, didelė tikimybė, kad bus pasenusio maisto. Antra, sudėtingiau sugrupuoti produktus ir vienoje lentynoje gali atsidurti pusfabrikačiai, žalia mėsa ir sūris, o tai nėra saugu. Trečia – nuolat pilnas šaldytuvas laikui bėgant nebepalaiko reikiamos temperatūros ir maistas greičiau genda. Idealiu atveju patartina kas sekmadienį sudaryti valgiaraštį savaitei į priekį ir nusipirkti reikiamų produktų. Tada niekas nesuges.

Dulkės

6. Nevalyti veidrodžiai

Veidrodžiai ir langai – vieni sunkiausiai valomų objektų namuose, ypač jeigu veidrodis kabo vonios kambaryje virš kriauklės. Po kiekvieno dantų valymo ant veidrodžio užtykšta dantų pastos, vandens lašų. Dažniausiai tingime juos iš karto nuvalyti. Vis tik patartina nepasiduoti tinginiui ir dėmes nuvalyti iš karto. Šiam tikslui spintelėje po kriaukle laikykite mikropluošto šluostę ar kempinėlę.

7. Nuvytusios gėlės

Dizaineriai pataria namuose turėti kambarinių augalų, pasimerkti gėlių, kad būtų jaukiau. Iš tiesų – gėlės tarsi įneša pavasario pojūčio ar pripildo namus gaivaus aromato. Tik įsidėmėkite, kad tai – ne suvenyras iš kelionės, kurį galima padėti į lentyną ir pamiršti. Augalams reikalinga nuolatinė priežiūra, antraip jie jūsų nedžiugins.

Galiausiai sutikite – nuvytusių gėlių puokštė tikrai nepuoš namų interjero. Pagal Rytų fengšui, sudžiūvusios gėlės namuose atbaido gerovę, turtą.

8. Dulkės ant spintų viršaus

Esame ramūs, kad dauguma paviršių namuose švarūs, ypač apatinės lentynos, stalai, komodos – visa, kas matoma. O kokia padėtis ant spintų viršaus? Pripažinkite – juos retai pasiekiate. Pirma – todėl, kad valyti nuo ten dulkes nepatogu, nes reikia pasistatyti kėdę, pasilypėti ir kt. antra – visada sukasi mintis, kad vis tiek niekas nepastebės ten esančių dulkių, todėl tvarkymosi metu aukštų baldų viršų paprasčiausiai praleidžiame. Vis tik į svečius atėjusių draugų sūnus gali užmesti ant spintos popierinį lėktuvėlį. Kas vyks toliau? Teisybė – žmonėms ant galvų pabirs dulkės. Beliks raudonuoti prieš svečius.

Sunkiau prieinamose zonose, tolimesnėse vietose valykite dulkes bent kartą per mėnesį. Pasilypėkite ant kėdės ar ant kopetėlių ir nuvalykite spintos viršų. Kad nereiktų vis bėgti į vonią išplauti šluostės, pasiimkite kelias drėgnas servetėles, o jos gali būti netgi biologiškai suyrančios, kurias paskui išmesite, nedarydami žalos aplinkai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)