Deja, toks malonumas nemažai kainuoja, todėl be perstojo kankina klausimas, ar neįmanoma ko nors sugalvoti, kad šildymo kaštai sumažėtų.

Kaip paaiškėjo, tikrai įmanoma. Unikalią išeitį rado Poltavos srityje (Ukrainoje) esančio kaimo gyventoja Vera Ivaško, rašo novate.ru.

Žiemą už namo šildymą mokamos sumos gali būti labai didelės ir jei name gyvenama ištisus metus, verta imtis veiksmų, kad jos sumažėtų. Vienas iš paprasčiausių ir efektyviausių būdų norimam rezultatui pasiekti – sukurti papildomą išorinį sluoksnį. Būtent taip su savo namu ir pasielgė minėtoji ukrainietė.

Namas, apšiltintas buteliais

Tik užuot nusisamdžiusi kurią nors iš daugybės šiuo metu namų apšiltinimo paslaugas siūlančių įmonių ar meistrų ir pirkusi paprastai tokiu tikslu naudojamas statybines medžiagas, ji dar ir čia nutarė sutaupyti, mat sugalvojo šį tą ypač originalaus.

Namo apšiltinimo projektą buvo pradėta vykdyti nuo stogo. 58-erių metų moteris pati savo rankomis išlygino lubas, o tada perėjo prie krosnies ir židinio – apklijavo juos plytelėmis. Grindys taip pat buvo išlygintos ir patobulintos naudojant molį ir stiklinius butelius, o tada išklojant įprastą linoleumą. Dėl tokios konstrukcijos susiformavo savotiška oro pagalvė, todėl patalpoje iš karto tapo kiek šilčiau.
Sprendimas su grindimas atrodė toks sėkmingas, kad moteris ryžosi ir visą namą panašiai apšildyti – sienas iš išorės padengti naudojant stiklo butelius suformuotu sluoksniu.

Namas, apšiltintas buteliais

Visoms sienoms apklijuoti prireikė 5 tūkst. butelių. Viską moteris darė pati, į specialistus nesikreipė. Išimtį sudarė tik stogo atnaujinimo darbai – apsieiti be stogdengių buvo neįmanoma. Projektas buvo įgyvendintas per pusantro mėnesio.

Namas, apšiltintas buteliais

Iškalbingiausiai apie pasiektus rezultatus byloja skaičiai. Seniau už elektrą V. Ivaško mokėdavo tūkstantį grivinų (29 eurus) per mėnesį, nes nuolatos veikdavo šildytuvas. Dabar gi per visą žiemą mokesčiams teišeina 1,5 tūkst. grivinų (43 eurai). Verta paminėti ir tai, kad išlaidos, patirtos vykdant namo renovaciją, sudarė vos 2–2,2 tūkst. grivinų (58–63 eurus). Taupymo fakto, kaip matote, paneigti neįmanoma.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (138)