Toliau aprašyta keletas stiklo keramikos kaitlenčių priežiūros metodų, leidžiančių be ypač didelių pastangų pašalinti netgi įsisenėjusius nešvarumus ir padedančių maksimaliai ilgai išlaikyti kone prekinę kaitlentės išvaizdą, teigiama portale novate.ru.

1. Actas

Actas gali būti puiki ir elementari, be to, pigi priemonė stiklo keramikos kaitlentei valyti. Actas greitai susidoroja su riebalų ir kalkių dėmėmis, be to, jo paprastai galima rasti bet kurių namų virtuvėje. Prieš naudojant šį (kaip ir bet kurį kitą) produktą, būtina įsitikinkit, kad kaitlentė šalta. Iš pradžių ant dėmėtų sričių reikia užpilti acto ir leisti jam pastovėti kokias 5 minutes, kad nešvarumai imtų tirpti, o tada nuvalyti juos drėgna kempinėle ir nusausinti kaitlentės paviršių sausa šluoste.

2. Langų ir stiklo valymo priemonė

Į stiklo valymo priemonių sudėtį įeina amoniakas, o jis ne tik puikiai valo, bet ir suteikia kaitlentei spindesio. Langų plovimo skystį naudoti gana paprasta. Tereikia apipurkšti kaitlentės paviršių ir patrinti jį kempinėle arba šluoste. Pabaigoje rekomenduojama nušluostyti kaitlentę drėgna mikropluošto šluoste.

3. Dantų pasta

Dantų pasta – nepamainoma kruopštaus valymo priemonė. Pastoje, ypač jei ji balinamoji, yra abrazyvinį poveikį turinčių dalelių, todėl priskretusius riebalus ir pridegusius nešvarumus pavyks pašalinti gana nesunkiai. Užspauskite pastos ant dėmėtų sričių, patrinkite jas kempinėle, o tada kruopščiau nuplaukite visas žymes vandeniu ir sausai nušluostykite.

4. Melamino kempinė

Melamino kempinė – puikus pagalbininkas kuo įvairiausiuose namų ruošos darbuose. Praverčia ji ir virtuvėje. Vis dėlto naudoti tokią kempinę derėtų apdairiai. Dėl akytesnės nei įprastų kempinių struktūros ji daug geriau ir greičiau nuvalo bet kokius nešvarumus. Pirmiausia kaitlentės paviršių reikia apipurkšti stiklo valymo skysčiu arba muilo tirpalu, o tada patrinti melamino kempine. Kai ant kaitlentės neliks nešvarumų, priemonės likučius reikia nuplauti vandeniu ir nušluostyti paviršių įprasta kempinėle.

5. Geriamoji soda

Nors kaitlenčių gamintojai paprastai nerekomenduoja valyti šių įrenginių soda, šeimininkės vis tiek noriai ją naudoja. Kodėl ekspertai nepataria naudoti sodos? Nuo jos, pasirodo, kaitlentė mažiau švyti, be to, ši priemonė palieka smulkius įbrėžimus. Nors pastarųjų beveik nematyti, vis dėlto geriamąją sodą reikėtų naudoti tik esant visiškai būtinybei. Tikra tiesa, kad soda įveikia netgi įsisenėjusius nešvarumus, tokius kaip pridegę riebalai ir pan., kurie mažiau agresyvioms priemonėms pasiduoda ypač sunkiai.

Jei stiklo keramikos kaitlentę ryžotės šveisti geriamąja soda, pirmiausia užberkite šios priemonės ant nešvarių sričių ir užklokite kaitlentę audeklu, sumirkytu iš anksto pasigamintu karšto vandens ir indų plovimo skysčio tirpalu. Dabar 15–30 teks palaukti, o praėjus šiam laikui nuvalyti kaitlentės paviršių ant viršaus ištiestu audeklu. Kai tai padarysite, beliks nuplauti kaitlentės paviršių paprasčiausiu vandeniu.

6. Kasdienė kaitlentės priežiūra

Kad stiklo keramikos kaitlentė visada atrodytų nepriekaištingai, geriau nelaukti, kol jos paviršius ypač užsiterš ir reguliariai jį valyti. Po valgio gaminimo visas suteptas sritis reikėtų nuvalyti kempinėle užlašinus ant jos indų plovimo skysčio arba specialios kaitlenčių valymo priemonės.

Puikų rezultatą garantuoja ir įprastas skalbimo muilas. Su juo pasigamintu tirpalu reikia užlieti kaitlentės paviršiu ir palikti 20–30 minučių. Per tiek laiko visi nešvarumai turėtų aptirpti, todėl juos bus nesunku pašalinti.

Sunkiai pasiduodančias dėmes geriausia šalinti specialia stiklo keramikos kaitlentėms skirta priemone. Ypač kietos kempinės valant kaitlentę geriau nenaudoti. Kai ant paviršiaus nebelieka dėmių, bet kokių priemonių likučius būtina nuplauti vandeniu, o tada nušluostyti kaitlentę rankšluosčiu arba šluoste.

7. Ką daryti, kad kaitlentės paviršius švytėte švytėtų ir kuo ilgiau nesiteptų

Parduotuvėse tikrai galima rasti priemonių, padedančių užtikrinti nepriekaištingą kaitlentės išvaizdą, tačiau liaudiški būdai yra paprastesni ir atsieina pigiau. Pavyzdžiui, šiuo tikslu galima naudoti įprastą vaikišką aliejų arba vazeliną. Nuvalytą ir gerai nusausintą kaitlentės paviršių reikia ištepti pasirinkta priemone ir sukamaisiais judesiais įtrinti minkšta šluoste.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt