Bet ką daryti tiems, kurie agurkų parsiveža iš nuosavo sklypo ir juos tenka skaičiuoti ne vienetais, o kilogramais? Ar įmanoma išlaikyti juos šviežius ilgesnį laiką, na, tarkim, mėnesį?

Šiuo atveju patarimo reikėtų klausti sodininkų, kadangi kaip tik jiems paprastai reikia spręsti, kur sandėliuoti ir kaip laikyti šviežių agurkų derlių. Nemenką dalį daržovių, žinoma, galima paversti konservais, tačiau apie šviežumą tada neverta nė kalbėti. Visgi tam tikru būdu šaldytuve laikomi agurkai švieži gali išlikti mėnesį arba net du, rašoma portale novate.ru.

Pirmoji taisyklė, kurios privalu paisyti, byloja apie tai, kad prieš ilgalaikį saugojimą agurkų jokiu būdu negalima plauti. Tiesiog sudėkite daržoves į gilų indą ir užklokite drėgnu rankšluosčiu. Taip šaldytuve laikomi produktai išliks švieži tikrai ilgai – net tris savaites, priklausomai nuo žievės storumo.

Verta paminėti, kad drėgno rankšluosčio metodas pasiteisina beveik su visomis daržovėmis ir žalumynais. Kai rankšluosti išdžiūva, jį, aišku reikia vėlei sudrėkinti, na, o saugomus produktus būtina periodiškai tikrinti, nes tikimybė, kad jie ims gesti, šiaip ar taip, egzistuoja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)