Laimei, yra būdų, kaip vos per kelias minutes atnaujinti sidabrą – galėsite ir vėl nešioti savo mylimus papuošalus.

Šis būdas labai paprastas, nereikalaujantis didelių pastangų – nereikės nei stipriai šveisti, nei blizginti. Jums teprireiks 3 dalykų, kurių paprastai būna kiekvienuose namuose: aliuminio folijos, maistinės sodos ir karšto vandens.

Šią gudrybę parodė „Tik Tok“ naudotoja Jo, gyvenimo būdo vaizdo platformos „Lifestyle of Jo“ kūrėja. Ji parodė, kaip išvalyti sidabrą per kelias minutes.

Jo visų pirma aptiesė virtuvinio dubens dugną ir visą vidinę dubens pusę aliuminio folija ir padėjo pajuodusius sidabrinius papuošalus į dubens vidurį. Vaizdo įraše matyti, kad papuošalai visiškai pajuodę ir praradę blizgesį.

Tada ji į dubenį įpylė verdančio vandens – tiek, kad jis visiškai apsemtų papuošalus. Tada negailėdama įbėrė maistinės sodos – vanduo ėmė burbuliuoti.

Palaukite penkias minutes – o tada stebėkite, kaip jūsų akyse vyksta stebuklas.

Papuošalų valymas

Vaizdo įraše matyti, kad vanduo tampa drumzlinas, papilkėja – akivaizdus ženklas, kad į jį pateko nešvarumai nuo sidabro. Nešvarumai ant metalo susidaro su laiku, nuo sąveikos su oru.

Po kelių minučių laikas traukti papuošalus iš dubens, tačiau Jo primygtinai rekomenduoja nenaudoti metalinių įrankių – ji papuošalus traukia plastikinėmis žnyplėmis.

Ištrauktus papuošalus ji sudėjo ant virtuvinio rankšluosčio, kad susigertų likusios apnašos. Matyti, kad po procedūros papuošalai švarūs, blizga kaip nauji.

Pabaigoje švelniai patrinkite sidabrą specialiai papuošalų valymui skirtu skudurėliu arba universalia mikropluošto šluoste – jie atrodys taip, tarsi ką tik parsinešti iš juvelyrinių dirbinių parduotuvės.
Jei sidabras labai smarkiai pajuodęs, gali prireikti poros tokių procedūrų, kol visos apnašos išnyks. Laimei, procedūra nesunki, o rezultatas tikrai vertas visų pastangų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)