Anksčiau ar vėliau tenka suvokti, kad silikono užpildą būtina pakeisti. Kaip tai padaryti savarankiškai, patariama portale novate.ru.

Jums prireiks: statybinio peilio, peilio su trapeciniais, laužomais ašmenimis, priemonės, skirtos sukietėjusiam silikonui pašalinti, medžiaginių servetėlių, šepetėlio siūlėms nušveisti, hermetikui dozuoti skirto pistoleto, paties hermetiko (šiuo atveju – silikoninio sandariklio), kempinės ir kibiro muilino vandens.

Svarbu! Dirbant primygtinai rekomenduojama mūvėti apsaugines pirštines, kaukę ir akinius.

Vonios plytelės

Pirmiausia statybiniu peiliu reikia iš abiejų pusių įpjauti senas hermetiko siūlės. Iš pradžių – vertikalias, o tada – horizontalias. Jei siūlės ganėtinai plačios, po tokios procedūros pakaks patraukti už jų galo ir vienu ypu pašalinti silikoną iš tarpo tarp plytelių. Jei tarpai tarp plytelių – siauri, sandariklį teks šalinti atkarpomis. Bet kuriuo atveju ant plytelių tikrai liks silikono ir jį teks labai kruopščiai pašalinti peilio ašmenimis.

Tai atlikus, plyteles reikia nuplauti plovimo priemone, o siūlių vietas nušveisti specialiu šepetėliu.

Tarpus, iš kurių pašalintas silikonas, reikia nuvalyti medžiagine servetėle: iš pradžių pamirkyta muiliname vandenyje, o tada – sausa. Įsitikinus, kad siūlių vietose neužsiliko riebalų, dulkių, hermetiko, kokių nors nešvarumų arba drėgmės, galima pereiti prie tolesnio etapo.
Abipus siūlės, per visą jos ilgį turi būti užklijuota dažymo juosta.

Dabar metas pasiruošti pistoletą: įstatyti flakoną ir atitinkamai nukirpti jo antgalį. Palengva braukiant galiuku būsimos siūlės vietoje pavyks užpildyti tarpą silikonu. Neturint specialių instrumentų, siūles galima sulyginti muiliname vandenyje pamirkytu pirštu.

Taip darbuojantis reikia užpildyti visus tarpus. Baigus darbą teliks nuplėšti pirmiau užklijuotą dažymo juostą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)