Taip bent kartą gyvenime, ko gero, yra pasielgęs kiekvienas. Tačiau ar taip daryti galima? Išsiaiškinkime.

Mes vis dažniau perkame drabužius iš natūralių audinių – lino, šilko, vilnos, todėl tenka jungti švelnų skalbimo režimą, nustatant ne aukštesnę nei 30-40 laipsnių temperatūrą. Tačiau taip skalbiant toli gražu nesunaikinamos visos ant drabužių susikaupusios bakterijos, nors išoriškai drabužis atrodo švarus.

O dabar įsivaizduokite, kokių bakterijų susikaupia ant jūsų virtuvinio rankšluosčio, ir kas nutiks, įdėjus tokį rankšluostį į skalbyklę kartu su likusiais drabužiais? Išvada aiški.

Foto: Shutterstock

Tad ką daryti? Yra kelios taisyklės, kurių reikėtų laikytis skalbiant bet kokią tekstilę:

  • Rūšiuokite skalbinius pagal kategorijas: virtuvėje naudojama tekstilė, kuri nuolat liečiasi su maistu, skalbiama atskirai nuo visos kitos tekstilės;
  • Niekada neskalbkite virtuvinių rankšluosčių su apatiniais drabužiais;
  • Virtuvinius rankšluosčius ir šluostes skalbkite tik aukščiausios temperatūros režimu, įjungę visą ciklą, nepriklausomai nuo to, kas nurodyta jų etiketėje.