Garso izoliacija

Deja, daugiabučiuose tylą užsitikrinti labai sunku. Per plonas sienas girdėti, kaip triukšmauja kaimynai, o ir kaimynai girdi viską, kas vyksta jūsų bute. Tai sukelia nesaugumo jausmą. Žinoma, galima atlikti tam tikrus darbus ir apsaugoti butą nuo triukšmo naudojant šiuolaikines medžiagas, bet tai reikalauja nemažų investicijų. Mažai kas žino, kad sumažinti triukšmo lygį galima pasitelkus namie turimus interjero objektus. Kilimas ant sienos arba grindų sumažins jų garso pralaidumą. Storos užuolaidos nuslopins gatvės triukšmą. O baldų sienelė palei bendrą su kaimynais sieną apsaugos nuo pašalinių garsų iš jų pusės. Įtempiamos lubos taip pat sumažina garso pralaidumą. Uždenkite elektros lizdus – jie labai gerai praleidžia garsus.

Apšvietimas

Tamsios erdvės neigiamai veikia psichologinę būseną. Tai gali paskatinti dirglumą, mieguistumą, greitesnį nuovargį. Jei jūsų bute tamsu, nusipirkite kelias papildomas lempas arba toršerus, skleidžiančius minkštą, prislopintą šviesą. Sukurti apšvietimo iliuziją padeda ir blizgių paviršių baldai. Nukraustykite palanges, priešais langą pakabinkite veidrodį.

Asmeninė erdvė

Kiekvienam žmogui būtina 3–5 metrų asmeninė erdvė. Šiais laikais madingi studijos tipo butai, kurie sukuria erdvės iliuziją, juose nėra pertvarų, todėl gyventojai nebeturi asmeninės erdvės. Ypač jeigu tokiame bute gyvena didelė šeima. Žinoma, mažame bute, kuriame kiekvienas centimetras svarbus, mūryti sienų nėra prasmės. Tačiau galima apibrėžti zonas, pasitelkus spintas, lentynas, širmas, užuolaidas ir kambarinių augalų kompozicijas.

Vaizdas pro langą

Jeigu pro langą kasdien matote kito namo sieną, gamyklą arba statybų aikštelę, neišvengiamai patirsite stresą ir nerimą. Tokiu atveju pasistenkite dekoruodami namus naudoti natūralias gamtines medžiagas, gyvus kambarinius augalus, gyvas gėles, samanas.

Netvarka

Po visą butą išmėtyti daiktai gali paskatinti chronišką nuovargį. Atsikratykite nereikalingų daiktų, suplanuokite daiktų saugojimo sistemas. Tvarkymą pradėkite nuo labiausiai apleistų kampų. Jei susitvarkysite išorę, susitvarkys ir vidus.

Kaimynai

Šiuolaikiniuose daugiabučiuose praktiškai visi butai gyvenami, bet retai kada kaimynai vieni kitus pažįsta. Tai sustiprina vienišumo jausmą. Žinoti, kas gyvena už sienos, svarbu ne tik norint jausti ramybę, bet ir kilus nenumatytoms situacijoms. Susipažinkite su artimiausiais kaimynais arba sukurkite bendrą kaimynų pokalbių grupę socialiniuose tinkluose.

Jaukūs namai

Interjero spalvos

Margas interjeras taip pat gali būti streso šaltinis. Tačiau ir monochrominiai interjerai nėra sėkmingas sprendimas. Jei norite, kad namai sustiprintų vidinę harmoniją, geriausia, jei akys matys skirtingas spalvas. O bendram fonui naudokite neutralias spalvas – rudą, pilką arba smėlinę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)