Panaikinti po kambarį pasklidusį rūkalų kvapą tikrai galima. Toliau pateikta keletas portale „InfoHome“ pasiūlytų patarimų, kaip tai padaryti greitai ir efektyviai.

Jei vis dėlto bute rūkoma – kad ir labai retai, – būtina pasistengti nepalikti neišvalytų peleninių. Jose gulinčios nuorūkos, net ir užgesintos, dar ilgai skleidžia bjaurų dvoką. Svarbu ne tik išmesti nuorūkas, bet ir kruopščiai išplauti peleninę. Tai galima padaryti vandeniu ir kokia nors plovimo priemone. Šiai užduočiai pasitarnaus ir actas. Tiesiog įliekite jo į peleninę ir palikite maždaug valandai. Praėjus šiam laikui, actą išpilkite, o peleninę iššluostykite kaip įprastai.

Taigi, švarios peleninės – pirmas žingsnis naikinant rūkalų kvapą. Kai peleninė išplauta, derėtų žengti antrą, būtent – atidaryti langus, kad į butą patektų gryno oro. Vėdinti patalpą reikia tol, kol pajusite, kad didžioji dalis dūmų išsisklaidė ir kvapas gerokai susilpnėjo.

Trys produktai, sėkmingai įveiksiantys rūkalų kvapą

Priemonės blogam kvapui pašalinti

Jei kartkartėmis tenka kovoti su rūkalų kvapu, turėtumėte prisiminti, kad egzistuoja trys produktai, efektyviai padedantys įvykdyti šią užduotį. Visų pirma, tai – actas. Į puodą įpilkite maždaug litrą acto, jį užkaiskite ir palaukite, kol actas ims intensyviai virti. Jei prirūkyti visi namai, išpilstykite actą į lėkšteles ir išnešiokite jas po kambarius. Actas užgoš nemalonų rūkalų kvapą, o netrukus namuose vėl įsivyraus gaiva. Šiaip jau vienintelis aprašyto metodo minusas – užsiliekantis acto kvapas, kuris dažnam žmogui nėra malonus.

Antras produktas, leisiantis lengviau įkvėpti bute, kuriame neseniai buvo rūkyta, – tai soda. Atplėškite net kelis pakelius ir pastatykite juos kambaryje. Geriamoji soda ne tik puikiai šalina nemalonius kvapus, bet ir pati nepalieka jokio kvapo. Jei norite, sodą galite derinti su eteriniais aliejais.

Ir, pagaliau, trečias stebuklingas produktas – tai citrina. Citrinomis šalinti rūkalų kvapą ypač paprasta. Tereikia perpjauti kelis vaisius perpus ir kelioms dienoms palikti puseles kambaryje. Citrinos ne tik panaikins nemalonų tvaiką, bet ir paskleis puikų aromatą.

Citrinas šiuo tikslu galima naudoti ir kitaip: supjaustykite jas smulkesniais gabaliukais ir suberkite į puodą su vandeniu. Toliau viską darykite taip, tarsi naudotumėte actą (žr. pirmiau).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)