Šioje apžvalgoje šeši interjero elementai, kuriuos būtina pakoreguoti pagal šiuolaikines interjero dizaino tendencijas.

1. Banguotų formų baldai su gausiais dekoratyviniais elementais

90-ųjų interjeras

Dabar madingas lakoniškumas ir funkcionalumas, todėl banguotos dešimtojo dešimtmečio formos bei įvairiausi „papuošimai“ atrodo absurdiškai ir juokingai.

2. Auksas ir „klasika“

90-ųjų interjeras

Auksas ir klasikiniai elementai galimi tik mažomis dozėmis. Tai gali būti viena, tačiau labai ryški ir stilinga detalė, kuri galėtų tapti tikra interjero „razina“. Pavyzdžiui, žurnalinis staliukas ar didelis veidrodis raižytame rėme. O štai milžiniški krištoliniai sietynai sovietinio tipo daugiabučiuose su žemomis lubomis atrodo visiškai juokingai.

3. Kelių aukščių lubos iš gipso kartono

90-ųjų interjeras

Kelių lygių lubos iš gipso kartono atrodo pernelyg gremėzdiškai ir neskoningai, be to, tokios sudėtingos konstrukcijos mažuose kambariuose vizualiai pažemina lubas. O juk šiandien dizaineriai, priešingai, stengiasi padidinti erdvę ir praktiškumą.

4. Lipdiniai iš plastiko

90-ųjų interjeras

Plastiko lipdiniai mažuose daugiaaukščių butuose atrodo tiesiog absurdiškai. Kai Europos šalyse žmonės teikia pirmenybę minimalizmui ir loftams, mėginimas iš sovietinio buto padaryti rūmus atrodo tiesiog komiškai.

5. Skirtingos grindų dangos

90-ųjų interjeras

Šiandien dizaineriai pataria apjungti kelias funkcines zonas ir grindis dengti viena bendra danga. Kambariuose ir koridoriuje tai gali būti parketas ar laminatas, o štai vonios kambaryje, virtuvėje ir koridoriuje – keraminės plytelės.

6. Šviesos diodų betvarkė

90-ųjų interjeras

Neverta visiškai atsisakyti šviesos diodų, tiesiog juos reikia naudoti proporcingai ir protingai. Vietoj šviestuvų palei visą buto perimetrą geriau naudoti „protingą“ šviesą su judesio davikliais, kurie padės akimirksniu apšviesti miegamąjį, vonios kambarį ir netgi drabužinę.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (93)