Štai aštuoni būdai, kaip pagaląsti žirkles, naudojant daiktus, kurių paprastai yra kiekvienuose namuose.

1. Kanceliarinė sąvaržėlė

Paimame įprastą kanceliarinę sąvaržėlę ir žirklėmis suspaudžiame jos galą. Kiek spausdami sąvaržėlę braukiame ja iki tos vietos, kur susikerta žirklių ašmenys. Labai paprasta.

2. Baterija

Žirkles galima pagaląsti ir cilindrine baterija. Tai dar vienas veiksmingas būdas. Tiesa, yra būtina sąlyga – baterija turi būti metaliniame apvalkale. Galandame taip pat, kaip su sąvaržėle.

3. Švitrinis popierius

Žirklėms galąsti žirkles labiausia tinka mažiausiai grūdėtas, smulkus švitrinis popierius. Galandimo metodas toks pat paprastas – imame žirkles ir jomis karpome švitrinį popierių į skutelius. Po tokio galandimo patariama pakarpyti servetėlę – kad ašmenys nusišlifuotų.

4. Stiklas

Bet koks stiklas yra itin kieta medžiaga, kuri tobulai tinka galąsti peilius ir žirkles. Geriausia paimti butelį ir žirklėmis „karpyti“ jo kaklelį. Tik reikia būti atsargiems – stiklas gali sutrupėti.

5. Folija

Reikia paimti paprastą maistinę foliją, perlenkti kelis kartus, kad gautume kelis sluoksnius, ir imti karpyti. Šis metodas primena švitrinio popieriaus karpymą. Foliją reikia pakarpyti 40-50 kartų – tiek turėtų užtekti norint gerai pagaląsti žirkles.

6. Atsuktuvas

Šis būdas panašus į būdą su stikliniu buteliu. Iš pradžių įremiame atsuktuvą į kietą paviršių, tada pradedame „karpyti“ jo geležtę. Taip karpyti reikia 30-40 kartų, o jei žirklės labai atšipusios – 50 kartų.

7. Dildė

Šiam metodui reikės ne tik dildės, bet ir spaustuvo. Išplėstas žirkles reikia įstatyti į spaustuką ašmenimis į viršų. Tada atsargiai braukyti dilde nuo vidurio iki galiuko. Taip galąsti reikia kiekvienus ašmenis atskirai.

8. Metalinis šveistukas

Ir paskutinis būdas – tiesiog karpyti metalinį indų šveistuką. Geriausia imti seną, kurį vis tiek ketinate išmesti, ir kurio negaila sukarpyti. Pakarpius šveistuką rekomenduojama žirklių ašmenis kruopščiai nuvalyti, kad neliktų metalo atplaišų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)