Net jei nemėgstate kavos, veikiausiai kas nors iš artimųjų ar draugų ją geria, taigi nebus sudėtinga gauti kavos tirščių.

1. Šalina nemalonius kvapus

Kava naikina nemalonius kvapus. Suformuokite iš kavos tirščių nedideles tabletes, užšaldykite šaldiklyje, kad geriau išliktų forma. Nulupus svogūną ar česnaką, patrinkite tarp delnų kavos tirščių tabletę – nemalonaus kvapo neliks.

2. Užmaskuosite įbrėžimus ant baldų

Jei ant medinių baldų atsirado įbrėžimų, jums padės kavos tirščiai. Sumaišykite 1 šaukštelį kavos tirščių su 1 šaukšteliu alyvuogių aliejaus. Su vatos diskeliu ar ausų krapštuku užtepkite mišinio ant įbrėžimo, paskui nutrinkite sausa servetėle. Prieš naudodami minėtą mišinį, išbandykite jį toje, kur mažiau matosi.

3. Trąša kambariniams augalams


Kavos tirščiai – trąša augalams, kuriems patinka rūgšti žemė. Azalijos, rododendrai, hortenzijos gausiai žydi, jei yra tręšiamos kavos tirščiais.

4. Mėsos marinato pagrindas

Mėsą galima marinuoti su kavos tirščiais. Įberkite kavos tirščių į įprastą marinatą – iškepęs mėsos kepsnys bus labai minkštas, su rūkyto gaminio prieskoniu.

5. Išsaugos tamsių daiktų spalvą

Šviežiai užplikyta kava tink skalbti tamsiems drabužiams. Įpilkite į skalbimo mašiną didelį puodelį kavos ( su tirščiais) – po skalbimo drabužiai neišbluks.

6. Plaukų priežiūros priemonė brunetėms

Brunečių ir šatenių plaukams kavos tirščiai suteiks blizgesio. Užpilkite kavos tirščius karštu vandeniu, palikite pritraukti, paskui perplaukite nuoviru sausus, švarius laukus.
Kitas būdas – įpilkite kelis šaukštus stiprios kavos į plaukų kondicionierių.

Atsiminkite, kad šis būdas nerekomenduojamas šviesiaplaukėms ir žilaplaukėms, nes gali sugadinti plaukų spalvą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)